31. Mai. platt lens mot Dublin

Siste døgn har vi gått 176 nm og har i skrivende stund tilbakelagt til sammen ca. 986 nm og har igjen ca. 330 nm til Dublin. Vi er fortsatt optimistisk og håper at vi skal rekke inn til Dublin før det blir mørkt på torsdag. Vi har nå spridd seilene og seiler nesten med platt lens. Vi har nå ikke VHF kontakt med noen av båtene. Vi kan høre båten “Dina fra Os” men de kan bare høre bruddstykker av vår samtale. Prøvde nettopp å kalle på dem uten hell.
Vi har kommet i en god rytme ombord og det ser ut som alle har det bra. Vi har observert hval, som kom opp et stykke bortenfor båten. Det er alltid like fasinerende å se de store dyrene, som glir forsiktig fram i vannmassene. Været i dag har vært tørt og det gjør det straks mer trivelig å sitte ute. Varmanlegget i båten blir stadig slått på, for å få opp varmen i båten. Det føles godt å trekke ned i en varm salong for å kjenne at varmen trenger på.
I dag har det blitt servert restmiddag, flesk, poteter, pølser og fisk i en stor panne. Til kapteinens store fornøyelse settes det fortsatt stor pris på maten. Det ville være helt utenkelig for kapteinen bare for et år siden, å lage mat og spise den i 5 meter bølger, uten at øynene hadde begynt å gå som et lykkehjul i hode. For så til slutt ha levert den med stor trykk til kong Neptun.
Vi merker at det nå har blitt lengre dager, solen kommer tidlig opp og går mye senere ned. Det er et tegn på at vi har kommet en god del lenger nordover.
Ble nå akkurat kallet opp av “Dina fra Os”, som nå ligger ca. 18 nm bak oss. De har kontakt med de andre båtene og kunne formidle posisjonene. Fanteliv ligger nå ca. 35 nm bak og Aries litt bak Fanteliv igjen. Forholdene på VHF’en kan ofte være bedre på kvelden. I løpet av morgen dagen vet vi litt mer om hvordan vi ligger an i forhold til når vi kan forvente å nå Dublin.
Vi setter nå kurs litt vest for vår direkte linje mot Dublin og i morgen kl. 04:00 setter vi kursen litt vest for direktelinjen. På denne måten får vi maks ut av vinden, vi logger nå 7,5 kn med kurs 43 gr.
Kapteinen melder at alt er vel ombord.

2 kommentarer til “31. Mai. platt lens mot Dublin”


  1. 1 Bjørghild

    Dette går jo i racerfart mot Dublin !
    Og båtene bak får jo heller sørge for å mate krabbene ettersom dere ikke gjør det! Flott innsats !

  2. 2 anne grethe deila

    Fint å lese at alt står bra til, og at maten smaker,.. kos dere videre.
    klem..

Skriv en kommentar