1. Juni, Seiler langs av Irland

Siste døgn har vi seilt ut 173 nm og har i skrivende stund 150 nm til Dublin. I natt hadde vi en god seilas og vi surfet på bølgende. Det ble registrert en fart på over 13 kn, noe som gir en egen during i båten. Alt går med det vante ombord. Kapteinen har daglig runde på toalettene der han vasker over, slik at det alltid er pent og rent samt at det lukter friskt. I dag ante kapteinen uråd, det rant inn en luktene væske ned på dørken inne på toalettet. Det er ingen ting, som kan få kapteinen mer “pisse sur” en et tett toalett. Nå var det tilfelle, hele septiktanken var stapp full og overflødig væske rant ut. Etter neste 2 timer hard jobbing greide vi til slutt å løse problemet. Nå var det bare å desinfisere mannskap og bad, alt ble vasket med sprit og klor. Badet og mannskap skinte og luktet godt igjen.
Kapteinen ropte ut etter alt hadde lagt seg at nå var det middag om en time og dere får også med brun saus. En kunne lese utrykket til mannskapet at de ikke virket noe nevneverdig sultne. Etter time var alt glemt og mannskapet gaflet til seg koteletter, kyllingbryst og pølser. Alt ble servert med poteter og brun saus.
Kl. 20:00 satte vi på motoren da vinden nesten døde helt ut. Fikk også kontakt med “Dina fra Os”, vi ble enig om å gå mot samme WP. Med forskjellig hastighet vil møtes der ca. kl. 14:00. Da har vi 65 nm igjen før vi er inne i Dublin. Vi ligger bare 10 nm utenfor kysten av Irland, men på grunn av tåke har vi ennå ikke sett land.
Kapteinen er nå kanskje sikker på at han har funnet sin overmann når det gjelder å prate. Så på Rikaros er det mye snakk og muntre historier.
Har nå mobil dekning igjen og en blir raskt minnet på at det er en verden til der ute.Det er trivelig å snakke med sine kjære, etter så mange døgn i sjøen.
Vi ser nå fram til å komme i land. Kapteinen melder at alt er vel ombord.

0 kommentarer til “1. Juni, Seiler langs av Irland”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar