2. Juni, sol og flatt hav mot Dublin

Siste natten gikk vi ned på farten slik at “Dina fra Os” hadde mulighet til å hente oss inn. Vi hadde avtalt å gå mot et WP, som vi skulle møtes ca. kl 13:00 UTC. Vi går nå i sammen mot Dublin og har i skrivende stund ca. 30 nm igjen. Fanteliv og Aries ligger ca. 30 nm bak oss igjen. Etter at vi passerte Tuskar Rock fikk vi 3 kn motstrøm, så det gikk svært tregt i en periode. Nå har vi fått medstrøm og vi fosser fram i over 8 kn. fart. Det vil være mørkt når vi kommer fram, men regner med at det vil gå greit å gå inn.
Etter lunsj forsvant tåken og vi fikk fint vær med god sikt, havet er er helt flatt med noen små krusninger. Stemningen stiger betraktelig ombord når vi har slike forhold. Kapteinen har nå, med bare en liten stopp på Azorerne, hatt nesten 30 dager i sjøen. De store havene har vi nå lagt bak oss og vi sitter med mange inntrykk og erfaring rikere. Kapteinen har gjennomført dette med forskjellige sammensetninger og har kun positive opplevelse. Den første og største delen var med familien,som bare har vært helt fantastisk. Den neste fasen var som solo seiler, med de utfordringer og tanker som var med dette. Til slutt sammen med kamerater, med lang erfaring med seiling og være på sjøen. Det har vært ubetinget hyggelig og nyttig.
Kapteinen har nå virkelig fått brukt sin kreativitet og fantasi til å lage mat av det, som er å finne ombord. Mannskapet spiser og syntes maten er velsmakene, mens de prøver å finne ut hva den består av. Dagen middag består av en pakke Toro kjøttkakesaus i en gryte. Kutt så opp noen pølsebiter, en liten boks med kjøttkaker og en boks med biff biter, tilsettes litt pepper og Chili. Til slutt 2 stk løk som hakkes og danderes i gryten. La den så putre i 20 min. før den serveres. Dette serveres med potetmos og mais. Desserten besto av hermetiserte pærer med krem. Kapteinen føler at han traff sin målgruppe også i dag. I morgen tar kapteinen dem ut og spanderer en middag ute i Dublin. Takker dem for at de valgte å bruke 14 dager av sin fritid her på Rikaros, for å være mannskap hos en enerådende og dominerende kaptein. Det har vært ubetinget hyggelig, de har oppført seg slik en kan forvente av et godt sjømannskap.
Turen er på lang nær slutt for kapteinen for det ligger mye foran oss de neste 2-3 ukene. Stig og Per vil nå reise hjem fra Dublin. På søndag kommer kapteinens bror Alf Gunnar og onkel Jan Ivar over.Tom, en kamerat av kapteinen, kommer senere til Skottland ,for å være med oss til å gå igjennom Calidonien.
Nå gleder vi oss til å komme i land etter en svært vellykket overseiling. Kapteinen melder at alt er vel ombord.

2 kommentarer til “2. Juni, sol og flatt hav mot Dublin”


  1. 1 Arne

    Flott og høre at dere har kommet trygt inn til Dublin, ligget akkurat nå ute i hvalerskjærgården i fint norsk sommervær.
    Gleder meg til å treffe deg i Skagen.
    Hils mannskapet og din bror når han mønstrer på.

  2. 2 Kari-Anne

    Gratulerer med nok en vellykket overfart :)

Skriv en kommentar