6. Juni, Dublin et trivelig sted

Vi ankom Dublin kl. 03:10 natt til fredag den 3. juni. Da hadde vi vært ute i over 9 døgn og tilbakelagt ca 1430 nm. Vi gikk inn i til Poolbeg Marina sammen med “Dina fra Os”. Marinaen viste seg å ligge et stykke fra sentrum samt at den lå ved et industri område. Vi ble enig om at vi dagen etter skulle gå til Dun Laoghaire Marina der også Caspara lå. Fanteliv og Aris, som kom ca. 5 timer etter oss, kallet oss opp på vhf’en om morgenen og spurte hvordan forholdene var. Vi rådet dem til å gå direkte til Dun Laoghaire Marina.

Det ble stor gjensyn glede da vi var samlet i havnen. Dun Laoghaire Marina er en flott og moderne marina. Stig og Per skulle få nyte de siste dagene her før de dro hjem igjen søndags morgen. Vi rakk også til å ta en tur å se oss omkring i Dublin sentrum. Vi har hatt noen drivelig dager i sammen på sjøen og kapteinen var veldig takknemlig for at de var med på overfarten.

Har fått noen kommentarer pr. email fra Per, som er som følger:
Da er vi vel hjemme i gamle landet. Har i hele dag prøvd å beskrive for meg selv hvilken opplevelse denne turen ha vert. Det viser seg vannskelig å finne di riktige superlativene, så jeg prøver med en kort verson her og kommer til bake med en mer utfyllende beskrivelse.
Når jeg endelig var kommet hjem hjem bar det rett i bursdagsselskap til min unge niese som fylte 19. hele familien var tilstede og alle ville vite hvordan jeg hadde hatt det. Jeg prøvde etter beste evne å fortelle om alle mine opplevelser på turen, med reisen ned til Horta og møte med Stig og alle de andre seilerne som tok oss vel i mot. Om dagene vi gikk for motor og da bølgehøyden paserte 6 meter og om følsen av å sitte klin alene i mørket midt ute i atlanteren. Etter å ha holdt på en liten halv time oppdaget jeg at jeg bablet og snakket helt usammenhengende. Da gikk det opp for meg at dette har vert en stor opplevelse. Jeg vil nå la dette synke en dag eller to så skal du se att det kommer noe mer ut av det. Å seile langt kommer jeg til å gjøre i egen båt om ikke så lenge. Takker så mye for at jeg fikk denne anledningen og håper at du også har hatt nytte av min deltagelse. Håper dere får en god reise oppover og at dere dukker opp i Skagen”.


Søndag kveld kom kapteinens bror Alf Gunnar og onkel Jan Ivar, som skal være med videre mot Norge. Alf Gunnar må reise hjem om en uke, men da kommer Tom, som er kapteinens kamerat. De vil da være med på siste strekk.
I dag var vi igjen i Dublin og besøkte viking museum. Dett vil bli vår siste dag i Dublin og Irland.

I morgen tidlig, vil vi sammen med Caspara og Fanteliv gå mot Isle of Man. Vi har i dag sagt farvel med HarryZ, som kom i dag, og Aries. Det er med mye vedmot at vi nå begynner å skille lag med båter som vi har opplevd så mye hyggelig med. Ønsker alle båter god tur videre. Vi kommer nå til å gå raskt opp mot Skottland.

Alt står vel ombord.

2011-05-27 21.18.51.jpg

2011-05-30 15.20.41.jpg

CIMG1168.JPG

CIMG1172.JPG

CIMG1175.JPG

CIMG1196.JPG

1 kommentar til “6. Juni, Dublin et trivelig sted”


  1. 1 Stig

    Hei takk for sist,jeg har også sendt deg en mail om turen.

Skriv en kommentar