13. juni, reisen i Skottlands indre.

Vi fikk god vind da vi kom nord for Isle of Man. Da vi hadde gått i ca 5 timer fikk vi god medstrøm, som vi hadde planlagt vi skulle få når vi kom tett oppunder skottland. Det var en liten hake ved det og det var nå at vinden sto rett i mot oss. Vi gikk for motor oppover langs Skottland. Vi håpet at vi skulle rekke å runde odden ved Kintyre før strømmen snudde. Vi ville gå direkte mot Fort William og ikke gå innom Crinan kanalen for å spare tid.
Vi rakk ikke det vi gikk i sterk motstøm og kraftig vind so var opp mot 15 m/s i kastene. Det ble en våt, kald og svært humpete opplevelse. Alf Gunnar følte at magen veltet seg i takt med bølgende. Detr var en befriende følelse da det lysnet og vi hadde rundet odden med kurs mot Fort William. Det var et vakkert landskap å seile innover fjorden. Vi ankom innløpet til Calidonien kl. 18:15. Vi la oss til der for natten. Men før det bar det i land til en trivelig bar for å få oss litt mat.
Dagen etter gikk vi opp de første slusene og la oss til der. Tom ville mønstre på i løpet av kvelden og vi valgte å vente her slik at han fikk se mest mulig av Calidonien. Alf Gunnar måtte reise hjem søndag morgen, men han ville få med seg det meste av Calidonien.
Tom kom rett etter midnatt og var svært spent på hva som lå foran han. Dagen etterpå begynte vi å gå innover kanalen i et strålende vær. Det var god stemning der vi satt og betraktet det flotte landskapet. Vi hadde bestemt oss til å gå fram til Fort Augustus som lå på vestsiden av Loch Ness.
Vi kom der kl. 17:00 og fikk nå god tid til å nyte den sjarmerende lille byen. Alf Gunnar dro tidlig neste dag med taxi til Inverness og videre derfra med tog til Edinburg. Kapteinen satte veldig pris på å ha hans bror med disse dagene.
Vi valgte å gå ned til Inverness dagen etter. Vi kom frem til de siste slusene før byen før de stengte for kvelden.
Inverness er en trivelig by som har mye å by på. Vi har hatt to flotte kvelder her.
Vi ligger nå helt nede ved den siste slusen. Det har det siste døgnet vært sterk vind og dårlige forhold for å seile videre. Vi har nå fått fått en åpning for å gå ut. Frivind som vi har benyttet under hele turen gir oss en god trygghet under vår reise.
Vi håper at vi skal rekke over til Skagen før fredagen, alternativet er å gå inn i sør i Norge. Dette blir uansett vår siste overfart før vi er hjemme. Vi har ca. 480 nm til vi er i Skagen. Vi kommer til å legge inn på loggen underveis. Tom er nå svært obs på all prat om vind og bølger som vi kan møte når vi kommer ut. Han er ikke i modus til kapteinens fleiping om høy sjø og mye vind. Dette blir nok en artig overfart med tre forskjellige karer. En garvet fiskeskipper fra nord, en akademisk sjømann fra marinen samt kapteinen med sine nykker.
Vi kommer til å legge fra kai kl. 10:30 tirsdag den 14. juni. Vi får da god hjelp av medstrøm ut fra Inverness.
Kapteinen melder alt vel ombord.

Calidonien 192.JPG

Calidonien 191.JPG

Calidonien 189.JPG

Calidonien 185.JPG

Calidonien 186.JPG

Calidonien 187.JPG

Calidonien 194.JPG

Calidonien 196.JPG

Calidonien 197.JPG

Calidonien 200.JPG

Calidonien 202.JPG

Calidonien 205.JPG

Calidonien 209.JPG

Calidonien 215.JPG

Calidonien 217.JPG

tom 001.JPG

6 kommentarer til “13. juni, reisen i Skottlands indre.”


 1. 1 per tangen

  da ser det ut til at vi treffes i Skagen, har du bett han HEIMSMØR om å rake av seg skjegget ? Ellers så ser det jo vakkert ut i canalen. God seilas oppover.

  mvh
  Per T

 2. 2 Roger Strøm

  Hei Rikaros !
  Har fulgt dere på reisen.Litt av et eventyr !!! Ønsker dere god tur til Skagen.Vi går dit imorgen kveld, fra Langesund ; så kanskje vi treffes !

  Hilsen Roger Strøm
  S/Y Troja

 3. 3 Bjørghild

  God tur videre !
  Hils Tom fra meg !

 4. 4 Arne

  Da setter vi kurs for Skagen torsdag kveld, vi sees

 5. 5 anne grethe deila

  Heisan Bjarne,
  Fine bilder du har lagt ut.
  God tur videre,skjønner dere får en morsom overfart,hils onkel.
  klem

 6. 6 TONJE

  Dette så helt fantastisk ut:)

Skriv en kommentar