15. Juni, Rikaros i norsk hav igjen

Vi startet fra Inverness kl. 12:00 UTC og hadde god medstrøm ut av bukten. Vinden kom i hekken, sjøen var helt stille og solen skinte. “Kan vi ha det bedre” ropte Tom entusiastisk. Tom har hatt en liten drøm om å krysse Nordsjøen, med litt skrekkblandet fryd syntes han dette så svært lovene. Vinden kom først nesten rett fra øst, men da vi med midnatt var klar av Skottland dreide vinden mot syd. Vi har hatt god bør i hele natt. Tom hadde første vakten fram til midtnatt. Jan Ivar fram til kl 04:00 og til slutt kapteinen fra kl. 04:00.
Vi har hatt en hastighet i båten fra 7-8 kn med kurs direkte mot Skagen. Det er lite sjø med bølger på 1 til 1,5 meter gjør seilasen behagelig. Kl. 17:20 krysset vi over til Norsk territorium og det er nå nesten et år siden Rikaros var i disse farevann. Vi har i skrivende stund tilbakelagt ca 210 nm og har 270 nm til Skagen. Kapteinen har blandet følelse over at denne fantastiske turen går mot slutten. Regner med å være i hjemme i havnen søndag ettermiddag.
Vi hadde i går panert fisk og det var høy stemning rundt bordet da båten gled stille frem. Tom syntes det var nødvendig å ha nok søtsaker, så nå har vi sjokolade, kaker og annet snadder, som kapteinen normalt har vært for fraværende å tenke på.
Kapteinen har i dag fått seg en knekk, som kokk. Det begynte med at vi alle satt ute og pratet, det vil si Jan Ivar og kapteinen. Tom supplerte med noen hm og mhm i vår dialog. Da vi kom inn på hva vi skulle ha til middag foreslo Jan at vi skulle ha stuffet helstekt kylling. Men da svarte Tom med et vræl mens han stakk hue ned i en bøtte. Tom er en mann som liker klar tale, så det forundret meg at Tom ikke sa i fra på forhand at han ikke likte stuffet kylling. Da kapteinen foreslo stekte koteletter fikk vi samme svar fra Tom, han var nå sånn helt plutselig blitt litt matlei. Det ble koteletter til middag og ikke riktig så folksomt rundt bordet. Søtsaker ville ikke Tom høre snakk om, han nipper nå forsiktig til en Cola bare for å overraske kroppen med litt inntak. Han står ved roret med et forsiktig smil og med godt mot.
Kapteinen melder at alt står vel ombord.

4 kommentarer til “15. Juni, Rikaros i norsk hav igjen”


 1. 1 Kari-Anne

  Utrolig hvor fort du er nesten hjemme igjen! Her sittert jeg på Grenada og hører steel-band musikk fra hotllet ved stranden. Hils Skagen, Norge og Marit :)

 2. 2 Ragnhild

  Hallo der ut.
  Kos deg på siste del av den store reisen,Bjarne.:-(
  Gutta her er klar for overfarten og ser veldig frem til å treffe dere i Skagen. Ha en fin seilas og en fin helg.
  Snakkes snart. :) Klem Ragnhild

 3. 3 Agnete & Tore

  Velkommen tilbake !
  Vi gleder oss til å se dere tilbake i havna. En fantastisk tur går mot slutten og vi gleder oss til å få del i dine erfaringer, ikke bare gjennom denne siden. Det har vært spennende å følge dere med så mange flotte oppdateringer på ferden. Nå er dere jo erfarne jordomseilere og kan sikkert få holde litt foredrag i seilforeningen når høsten kommer :)

 4. 4 test3214

  Some really nice and utilitarian information on this website, too I think the style has great features.

Skriv en kommentar