16. Juni, turen mot Skagen

Seiling det siste døgnet var preget av god del sjø og sterk vind fra syd, som etter hvert dreide mer mot øst. Tom hadde nå begynt å prate med oss igjen og var tilbake i sitt vanlige humør. Vi hadde til tider tykk tåke og yr, så det var kaldt og utrivelig å stå på vakt. Det var ingen ting som minnet om at vi nå snart hadde midt sommer, kapteinen hadde hele tiden problemer med å holde varmen. Varmanlegget sto på fullt, slik at vi hadde anledning å gå ned å tine oss. Vår kurs, som var mot Skagen, var nå umulig å holde på grunn av at vinden nå kom rett fra øst.
Vi hadde en diskusjon om vi skulle avlyse vår ferd mot Skagen og heller gå opp langs norske kysten, noe Tom syntes var en meget god plan. Vi var nødt til å starte motoren og vi kjempet oss mot bølgende, som både var krappe og humpete. Kapteinen valgte å gå inn til Lista, for å få en pause, mens vi ventet på at vinden skulle snu. Vi hadde fått melding fra Frivind at vi kunne forvente sterk vind fra vest tidlig neste morgen. Kapteinen tok kontakt med en av båtene, som vi skulle møte i Skagen, at vi nå muligens måtte avlyse vår ferd mot Skagen.
Vi kom inn til Lista ca. kl 20:00 etter ca. 340 nm, la vi oss til ved fiskebrygga. Tom var strålende fornøyd og glad for at han hadde fått gjennomført en vellykket seilasen over Nordsjøen.
Kapteinen laget til stuffet kylling til en sen middag og serverte den nede i den lune salongen. Etter samtalen med en av de Norske båtene, som skulle til Skagen, bestemte vi oss for å reise videre kl. 03:00 mot Skagen. I følge Frivind var det meldt sterk vind med storm styrke i kastene.
Tom, som var veldig fornøyd med turen ønsket nå å mønstre av, for å ta bussen hjem dagen etter. Kapteinen takker Tom for et hyggelig reisefølge.
Jan Ivar og kapteinen sto opp kl. 03:00 for å gå mot Skagen, som lå 143 nm unna. Mellom kl 07:00 og 08:00 kom vinden, som meldt, fra vest. Vi spridde seilen med spinnaker bommen og satte preventer på bommen til storseilet. Vi fikk god fart i skuta, som fosset fremover i over 10 kn. Vinden økte sakte og kapteinen meldte fra at det nå var det på tide å reve ned. I det vi skulle reve ned kom et vindkast og båten tverket og la seg flat i sjøen. Vi fikk et slitsom jobb med å ta kontroll over båten igjen. Vi slapp unna bare med skrekken og ingen skade skjedd. Kapteinen var også glad for at vi begge var sikret til båten og at alle lukene var stengt. Vi heiste opp litt av seilene igjen og logget mellom 8 - 10 kn.
Vi ankom Skagen kl. 21:30 etter 18 timer seilas og det var trivelig å møte våre venner igjen.
Alt vel ombord

6 kommentarer til “16. Juni, turen mot Skagen”


 1. 1 Kari-Anne

  Bjarne da! Spridde seil og storm i kasta! God det gikk bra :)

 2. 2 Kari-Anne

  Bjarne da! Spridde seil og storm i kasta! Godt det gikk bra :)

 3. 3 test3214

  I was examining some of your blog posts on this site and I believe this web site is very instructive! Keep putting up.

 4. 4 Jetsyn

  Very valid, pithy, sucntcci, and on point. WD.

 5. 5 cheap cialis generic

  That’s a quick-witted answer to a difficult question

 6. 6 what automobile insurance is

  That’s really thinking at an impressive level

Skriv en kommentar