19. Juni, en fantastisk reise er over

SY Rikaros vil om 3 timer ca. kl 17:00 ligge i sin hjemmehavn i Åsgårdstrand og en fantastisk reise er over. Det er er med stort vemod og glede at vi nå snart er i havn. Vemod at eventyret snart er slutt, men en glede at kapteinen snart skal treffe sine kjære igjen. Det er vanskelig å sette ord på det kapteinen føler, men dette har vært en vannvittig berikelse for oss, som familie, og for kapteinen. Det har vært mange beslutninger, som har blitt tatt før og under vår reise. Den vanskelige beslutningen var å bestemme seg for å dra på denne reisen.
Kapteinen føler seg og er privilegert, vi har lært at vi bor i et flott land, som Norge. Vi har gått ut av vår A4 tilværelse og levd ut en drøm. Kapteinen har hatt som en av sine “leveregel”. At han ikke en dag sitte på et gamlehjem og tenke på det livet en aldri våget å leve, men derimot kunne lene seg tilbake med sine kjære rundt seg. Med et smil og glimt i øyet og kunne si ” Jeg gjorde det”. En lever gjerne etter normer og et mønster, men kapteinen har oppdaget at det er avstikkerne en gjør i livet, som beriker deg.
Vi er rike på opplevelser og minner. Vi har truffet mange fantastiske mennesker og fått mange nye venner. Vi har blitt spurt om hva som var mest fantastisk i vår reise, det har vært helt umulig å svare på. Det har vært steder, natur, det sosiale, mennesker og opplevelsen. Vi har fått dele denne flotte opplevelsen med mange langturseilere, som de fleste nå er på tur hjem. Mange vil vi nå regne, som våre venner.

Vi har sett steder og opplevd så mye at det vil ta tid til la alt synke. I et år har kapteinen formidlet sine opplevelse og inntrykk til deg som leser. Har ikke skrevet så mye om stedene da er veldig mange blogger som formidler dette langt bedre. Har prøvet å formidle hvordan det er å være om bord i Rikaros, vårt hjem. Når vi kommer hjem er det noen kjære, som vi vil savne, bare minnene fra dem vil være igjen. Det er av risikoene ved å være borte fra familie og venner.

Når en starter denne reiser føler en at vi har et hav av tid, men like plutselig er den over. Mange drømmer å gjøre dette og noen av dere vil gjøre det. Det finnes mange gode og fornuftige grunner til å ikke gjøre det. Dette er mulig for de aller fleste som ønsker å få dette til. Du bruker 1. år av ditt liv, men du vil legge til 3. år på ditt liv. En hører ofte “at det er lett for dere å si”. Det har ikke vært lettere eller vanskeligere for oss, men vi gjorde et valg gjennomførte det. En trenger ikke en flott båt eller masse kunnskap for å gjennomføre en slik reise. En må gripe skjebnen og ikke la skjebnen gripe deg, en dag vil det være for sent, for du skulle ” bare” først.

Kapteinen vil dele vår reise i 3. forskjellige faser. En del, og den mest fantastiske, var å dele dette med familien, den andre var å leve ut drømmen, som soloseiler, og til slutt gjøre noe av reisen med venner. Dette har blitt en reise i opplevelse.

Kapteinen har tatt sitt ansvar og ført sin skute etter avtale. Det er få alle trygt hjem uten skade eller tap. Kaptein lovet da han dro, at Rikaros skulle komme i havn den 19. juni 2011.

Når kapteinen stiger i land vil han møte sine kjære igjen. Gi dem en stor klem og viske til dem, “vi gjorde det og vi greide det”.
Vi håper du, som leser dette, har fått et lite innblikk i vår reise og kanskje en gang i fremtiden……………………

Takker dere alle som har fulgt med oss på turen og sendt oss kommentarer og meldinger, det har vært trivelig å høre fra så mange.

Dette er Bjarne Pettersen, kaptein på SY Rikaros, jeg kan for orden skyld melde at alt er vel ombord.
END!

13 kommentarer til “19. Juni, en fantastisk reise er over”


 1. 1 Torbjørn

  Stort Bjarne, stort !
  Velkommen hjem.

 2. 2 Arne,Ragnhild og jentene.

  Velkommen hjem,Rikaros,velkommen hjem!

 3. 3 Sigbjørn Jordheim

  Hei til Rikaros
  Jeg vil gjerne ønske dere velkommen hjem til norge. Jeg har fulgt deres reise på bloggen gjennom hele turen. Jeg er selv i planleggingsfasen for en seias til middelhavet. Takker for masse flott og nyttig informasjon under veis. Håper jeg kan stille noen spørsmål på mail etter hvert ?
  MVH
  Sigbjørn Jordheim

 4. 4 Bjørghild

  Ett stort vått GRATULERER til kaptein Pettersen, Marit, Daniel og Elise !

 5. 5 Tutta

  Takk for en fantastisk reise du har gitt oss gjennom året. Har levd oss inni deres “hverdag”. Mange flotte skildringer og tanker under veis. Velkommen hjem. Vel gjennomført seilas.

 6. 6 Svenn

  Velkommen hjem, og gratulerer med vel gjennomført ! Dette står det stor respekt av !!

 7. 7 Inge Hammerich

  En fantastisk bedrift - et stort tillykke herfra.
  Det har været meget spændende at følge jeres togt.

 8. 8 S/Y Lina 4/Arne

  Suverent gjennomført Bjarne, Vi er veldig imponerte !!
  Det har vært spennende å følge S/Y Rikaros gjennom hele året, du skriver meget bra, så vi har kunnet ta del i opplevelsene.Vi kommer til å savnereisebrevene dine.
  Så vær veldig stolt, og bruk store armbevegelser, det er vel fortjent!!
  Og skuta har fungert supert etter hva vi forstår. Jeg skiftet kun to dørlåser fordi fjæra røk på S/Y Lina 4 på 13000 Nm. Bavaria beviser at de lager bra båter.
  Håper vi treffes på sjøen utover sommeren, ønsker deg en GOD SOMMER sammen med familien!!!!! Mvh S/Y Lina 4/Arne

 9. 9 Kari-Anne

  Velkommen hjem Bjarne. Vel gjennomført seilas til deg, Marit, Elise og Daniel :)

 10. 10 Roger Strøm

  Veldig hyggelig å treffe dere i Skagen !
  Velkommen hjem og gratulerer med gjennomføringen av en fantastisk tur.
  Dere har gjort det mange av oss drømmer om !
  Takk for alle flotte reisebrev og bilder !

 11. 11 Agnete & Tore

  Velkommen hjem :)
  Den 10.juni sa vi farvell til Stig og Torill Thorsen med barna på S/Y Nostra Vida.
  De skal nå ta mye av samme turen som dere og kan følges på
  http://www.nostravida.no

 12. 12 jack

  I think this is among the most significant information for me. And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The website style is wonderful, the articles is really great : D. Good job, cheers

 13. 13 test3214

  Outstanding post, I think people should acquire a lot from this blog its real user genial. So much great info on here :D.

Skriv en kommentar