Familien Pettersen og Fjæreide  

Bjarne

img_1419.jpgBjarne er straks 50 år, ble født i Ballstad i Lofoten, men vokste opp meste av tiden i Bamble i Telemark. Var tidlig ombord i fiskebåten til sin bestefar og  far som var fiskere den gangen. Lagde sin første båt da han var 14 år gammel, kano med seil. Neste ble en “Kragerøterne” en 17 ” fjordseiler. Fikk etter gymnastiden en sesong på Lofothavet i garnbåten Nordlys. Dette var nok spiren og lysten til at havet alltid har fasinert. Vi bestemte oss endelig i 2006 at vi skulle på langtur i 2010. Planleggingen har gått på å lese bøker og ruste opp båten. Da vi gikk ut med informasjon høsten 2009 innså vi endelig at dette skulle det bli noe av. Alt har lagt seg fint til rette hos min arbeidsgiver Sterner AquaTech AS, som nå er klar for å vise sjefen at de skal greie seg godt det året som kommer. Takknemlig for all den støtte kollegaer har gitt, for at vår tur skulle bli til. Har i ventetiden tatt sertifikat for Fritidsbåtskipper med ubegrenset fartsområde, ISAF sikkerhetskurs,  SRC-VHF og Kanalskipper, dette for fritt å kunne ferdes på kanalene i Europa. Bjarne’s bestefar med samme navn gav en gang et godt råd, sørg for å behandle ditt mannskap vel, og sørg for å ha et trenet, lojalt og godt mannskap. Det vil gjøre deg god. Dette rådet har alltid blitt tatt med videre i livet.

Marit 

img_1416.jpgMarit er 49 år og er vokst opp på Slagen utenfor Tønsberg. Jobber til daglig som frisør på Vear og er del av Aida Salong. Hun satte første gang sine ben i seilbåt sommeren 1995 og har etter dette utviklet seg til å bli en erfaren turseiler. Har jobbet målbevist for å få mest mulig kunnskap. Har gjennomført kurs hos Lunde Båt for å bli “competent crew”, videre har hun gjennomført ISAF kurs, har fått båtførerbevis og SRC-VHF sertifikat. Er nå kvalifisert som førstestyrmann ombord i Rikaros.

Daniel                                                                                 Elise

daniel.JPG

elise.JPG

Elise og Daniel er 9 år og skal gå 4 klasse på Rikaros. De vil holde god kontakt med sine venner og skolekamerater på Granly skole i Horten. De var med på sin første seilferie når de var 3 mnd. Så de allerede lang fartstid. De er flinke til å hjelpe til med å styre og fortøye. Daniel er en meget tolmodig krabbefisker og bruker ofte krabbeteine, som får mer en bare krabber. Elise liker best krabbefiske når hun kan svømme ned og plukke dem opp. De gleder seg veldig til alt de skal se og oppleve.

Gjeste mannskap julen 2010

Vi er heldig å få besøk av våre eldste barn mens vi er kommet over.

Tonje

Kim Henning

Jeanette