Vår plan er kunn foreløpig og den kan forandres under veis. Vi reiser direkte over fra Horten til østkysten av Jylland. Videre går vi gjennom Kiel kanalen, langs Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike og over til Dover i England. Vi går så helt til sydvest av England før vi krysser over Biscaya til Spania. Bruker litt tid langs Portugal kysten før vi går til Madeira. Herfra går kursen til Gran Canary i slutten av oktober. 21. nov. følger vi med ARC over til St. Lucia i Kariben. Vi kommer til å oppholde oss i dette det til i midten av april 2011. 

Siste del av april 2011 går vi så opp til Bermuda. Her vil Marit, Elise og Daniel reise hjem for å være med på siste del av skoleåret. Det blir tatt opp mannskap som skal seile over til Azorene og herfra opp i Irske sjøen. Reisen går via Caledonia kanalen til Inverness. Her tar jeg med meg det faste Skagen mannskapet og seiler hjem via Skagen. SY Rikaros vil være i sin hjemmehavn i Åsgårdstrand i løpet juni 2011.

Oversikt over vår planlagte rute, vi vil oppdatere vår posisjon underveis. Hele reisen vil være mellom 11000 - 12000 nm. 

var-reise-2010-2011.jpg