St.Barts

Rotete sjø over til St.Barts, her er litt av Pigalopp i det dei for forbi oss.Her ligg fiffen. Dei minste båtane her inne, dei store ute på svai. Vi ligg innerst;-)Etter ein relativt rotete seglas, som eg trur kanskje det berre var kapteinen som nøyt, har vi no lagt oss på bøye i byen Gustavia på St.Barts. Her ligg vi med fiffen, dette er ferieøya til rike amerikanske filmstjerner og andre VIPer med fine vaner. Vi føler oss sjølvsagt heime her og vi, ikkje minst med det store innslaget av svenske navn over alt.

Sailorcafeen med bohempreg var faktisk den mest populære der han låg innimellom alle dei andre fisefine stedene.Det her trur eg hang igjen frå gamle dagar, rimeleg fri flyt no iallefall…Stort innslag av svenske gatenamnSt.Barts har tidlegare vert svensk! Byen Gustavia er oppkalt etter svenskekongen på den tida, og mange av gatene har svenske navn. Her finn ein alt av merkevarer når det gjeld klær, sko og vesker, men ikkje ei einaste cockpitpute, som er det vi treng. Jack Nicholson, derimot, var observert på land av mannskapet. Han var på ein cafe og drakk vatn, men hysj, for den historia skal vi pynte litt på og selge til Se og Hør ;-)

Skilt på engelsk, svensk! og fransk.Men dører har dei ikkje greie på. Kinarestauranten var ikkje dimensjonert for norske sjømenn :-)I morgon går vi over til St.Marteen for å sjå kossen der ser ut. Det er der vi kjem til å forlate Karibien frå i byrjinga av mai, så vi stikk innom no for å orientere oss litt på veg til BVI.

3 kommentarer til “St.Barts”


Skriv en kommentar