Caledonien - Corpach

Så var Obanbesøket over, og vi har hatt ein nydeleg dag på fjorden (9,2 knop for motor igjennom eit sund med rimeleg sterk strum!) inn mot Fort Williams som er der Caledonienkanalen starter. Den går herifra til Inverness, er ca 50 nautiske mil lang, har 29 sluser og 10 svingebroer. Den opnet første gang i 1822 og var ei viktig transportkjelde mellom Nordsjøen og Atlanteren.Gateway til Florø ;-)Ein stor Jeanneau på innsida, ein stor Benetau på utsida, men kor er alle? I den lille Bavariaen i midten :-)Koseleg familie ute på tur.

Vi vart mottatt med fløyte og saksofonkonsert av ein Svensk/Irsk svært musikalsk familie i båten  Just Nuts. Vi fekk også lokka Pigalopp til å hoppe over Oban for å ta oss igjen. Det vart eit hyggeleg gjensyn/nymøte som vart feira ombord i Tempest utover natta før vi dagen etter tok fatt på slusene for å komme oss opp på fjellet.

1 kommentar til “Caledonien - Corpach”


Skriv en kommentar