Skotland - Norge dag 2

Tempest er i sitt ess :-) Lite vind, men akkurat nok til at vi med fulle segl, og tidvis Genaker, held grei fart mot mål. Har god tid i forhold til å være inne laurdag, så vi kan tillate at farten i periodar fell ein del.

At nordsjøen skulle bli det enklaste krysset på dette året hadde eg vel ikkje sett føre meg på førehand. Men slik den framstår no er det berre idyll. Vi har hatt tåke i natt, men utstyrt med både radar og AIS er ikkje det noko problem. Vi høyrer ein del aktivitet frå plattformar og skip i forbindelse med dei på kanal 16, men har ikkje sjølv kome opp til dei store felta enno. Eg er litt snurt for at Arnt og Caroline har sett oljeplattform på nattevakta. Det har eg aldri sett, men vi nermar oss vel snart dei store installasjonane… No på morgonen har også tåka letta, og sola ser ut til å ville gje oss ein flott dag på “fjorden”.

Ellers er det rimeleg tomt på VHFen. Har slutta og scanne kanal 73 på grunn av nokre fiskarar som ikkje akkurat imponerar med sangstemmen. Det er vel dessutan ingen langturseglarar rundt oss no lenger, etter at vi mista kontakten med Pigalopp som for til Stavanger. Men vi lyttar jo til 16 dersom nokon skulle være uti her og vil ha kontakt. Kall på Tempest, så blir vi glade!

Lano2, har ikkje nokon eigendomsmeglar på hand, men om huset står i stil med båten burde du no komme godt ut av det. Var det fortsatt slik at du ville at eg skulle ta transportetappene, skal eg berre pakke skipssekken og komme nedover? ;-)

Alt vel ombord, Caroline sin middagsdag i dag, og vi gler oss :-)

7 kommentarer til “Skotland - Norge dag 2”


Skriv en kommentar