30. Juni. Oban Skottland

Etter Inverkip seilte vi innaskjærs til Tarbert, som er en koselig liten fiskerlandsby. Vi var blitt anbefalt denne av havneskjefen i Inverkip. Tarbert ligger litt sør for innløpet til Crinan kanalen.

dsc_0076-2.JPG  dsc_0198.JPG  Sluse gjengen!!

Crinan kanalen er kort, men har 15 sluser, og regnes for å være en av de koseligste kanalene i Storbritania. Nesten alle slusen måtte vi opperere på egenhånd. Vi fikk etterhvert ganske god teknikk. Morten var i båten, Bente og gutta åpnet og lukket portene, fylte og slapp ut vann.

Bente fyller vann  EmBlem på vei ut av slusen  Jørgen fyller vann

Det var veldig lite trafikk, koselige små stenhus ved slusene med masse nydelige blomster, smale kananler, stille og rolig! I dag har vi seilt til et lite sted litt nord for Oban. Å seile i skottske fjorder fortoner seg som å seile på et fjellvann, høye fjell og åser med lav vegetasjon.

Lese hestene på en speilblank Skottsk fjord!  Et lite slott  dsc_0314.JPG

De flotte slottene vi passerer innimellom minner oss om hvor vi er. De siste to dagene har vi hatt strålende sol og varmt vær. I morgen formiddag skal vi på whisky destilleri i Oman før vi setter kursen mot innløpet til Caledonia kanalen.

337 kommentarer til “30. Juni. Oban Skottland”


Skriv en kommentar