4. Juli. Inverness. Nå kommer vi hjem!!

Nå har vi seilt gjennom hele Caledonia kanalen, inkludert den berømte Loch Ness, uten å se snurten av Nessi. Det vi så var derimot vakker natur, og mange fly fra det britiske luftforsvaret.

dsc_0414.JPG  dsc_0430.JPG  Loch Ness

En svær Herkules passerte oss i lav høyde, og flere Tornado jagerfly strøk over mastetoppen. Vi har vært veldig heldige med været, mest sol, noe tåke, regn og torden i passe mengder. Turen inn fjorden til innløpet av kanalen var “trollsk”, med lav tåke som kom og forsvant akkurat tidsnok til at det ikke ble skummelt.

dsc_0347.JPG  dsc_0354.JPG  dsc_0378.JPG

Etter noen fine dager i Skottland og gjennom Caledonia kanalen er vi nå klare for siste strekket over til Norge. Turen er på ca. 380 nm til Mandal (ca. 2-3 døgn). Seiler herfra i løpet av dagen når tidevannet er riktig. Vi hadde hyggelig avskjedsmiddag med Las Primas, Lene, Cecilie og deres to yngre brødre i går. Deres tur stopper dessverre her pga store skader på båten etter lyn nedslag på Loch Ness. Båten har fått tre hull i skutesiden, og skader på rigg og elektronikk, men det gikk fint med alle ombord.

dsc_0451.JPG  EmBlem skolen har ikke tatt sommerferie enda!  Siste matte innspurt !!

De blå gummistøvlene til styrmann ble imidlertid hvite opp til ankelen!! I Mandal blir vi møtt av familien Strøm, og det gleder vi oss til!

537 kommentarer til “4. Juli. Inverness. Nå kommer vi hjem!!”


Skriv en kommentar