30. juni, en skikkelig varm dag p

Den varmeste dagen hittil (i går) - skikkelig sydenstemning - 30. juni - p>

Får håpe vi ikke bruker opp været før vi kommer til Azorene - for vi antar at de som venter oss der snart er klar for sydenstemning. Det vi vet er at det i det minste kommer en kaldfront som sveiper over oss i morgen (torsdag), men vindskift, lavere temperatur, skyer og litt regn. Uansett regner vi med at det bare er temporært, og at det stabile “Azores high” blir dominerende også fremover. Vi begynner nå å nærme oss - det er 315 nautiske til Ponta Delgada i skrivende stund (ala Oslo-Bergen).

Det kan se ut til at vi seiler rett forbi Horta (på øya Faial), og det diskuteres fortsatt forutsetninger for en kort PIT STOP - den blir i så fall “kun kort tid”. Alt om alt ser det ut til at det kan være et passende sted når kaldfronten dumper det vannet den har i hodene våre……….

Henrik: Artige betraktninger om Monopol - ser at “Perez” fortsatt er den samme. Øyvind hilser - men lover at hans suksess i Monopol andre runde ikke skal føre til endringer i hans privatliv forøvrig! :-)

Posisjoner: - DDMM/HHMM(GMT)/NGGMMSSS/VGGMMSSS- 3006/1015/N3821100/V3216300 - 2906/1340/N3816600/V3441800 - 2806/1240/N3754000/V3748250 - 2706/1200/N3748250/V4035400 - 2606/1052/N3757000/V4354000 - 2506/1128/N3845000/V4745000 - 2406/1118/N3921000/V5100500 -

21 kommentarer til “30. juni, en skikkelig varm dag p”


  1. 1 EL MARtin

    Bra at silkeseilasen fortsetter! Haaper kaldfronten gaar fort over. Jeg unner dere en stopp i Horta slik at mannskapet faar sine velfortjente oel (Cola til Thomas) paa Peters Sports bar - jeg tar halve barregningen om dere stopper der!

    God tur videre!

    Martin

  2. 2 Anita Sandven

    Hei til dere på ElMario.
    Kjekt å lese bloggen deres. Skal prøve å stikke innom jevnlig. Vi drar avgårde med “HighWayMAN” nå snart - mot varmen vi også :-) Tenker det skal bli kjekt å se Mona igjen, hun fortalte om ombookingen av mannskapet. Viktig at folka trives…
    God tur videre mot Azorene.
    Hilsen familien Sandven

  3. 3 greet arentz-hansen

    Hei, efter å ha følgt flittig med ElMars blogger er jeg selvfølgelig nysgjerrig på fortsettelsen. Verden blir mindre og mindre, samtidig som jeg leser ElMarios blogg kommer det inn sms fra Elmartin på Zanzibar. Man kan jo bare sitte i sofaen hjemme og lese blogger !Ønsker dere fin-fin tur videre. ElMarbestemor Greet.

  4. 4 Anne-Gro

    Hei Thomas! :D Det er kult at du gjør dette helt alene uten andre kompiser! :) Har du sett noen hvaler? Vi er ihvertfall på Hvaler xD Vi bader og kjører båt :D Dere får kose dere og God sommer alle sammen! ;)

    Hilsen gutta på Hvaler - William og Stian :D

  5. 5 Nils Kristian

    Hei gutter, jeg hørte rykter om sjøsyke - godt å se at det ikke er hovedtema lenger - i hvertfall på bloggen. Imponerende seilas dere legger bak dere. Litt misunnelig, egentlig. Sommeren - eller hva de kaller det - starter etterhvert her i Trøndelag også. For vår del drar vi til Adriaterhavet og en ventende Beneteau. Lykke til med siste del.

    Med hilsen Nils Kristian

  6. 6 Henrik P

    Velkommen til Azorene, antar dere snart har land i sikte.
    Røkte blodpølser med den lokale ananasen kan anbelafes på det varmeste til den kalde ølen!
    Godt å høre at Monopolseieren ikke har gått Øyvind helt til hodet, og at han beholder stilen. Egentlig gjør Øyvind seg bedre når han spiller 3-Grand med 7-korts ruter og 8 punkter.
    Sitter her på jobben og misunner dere noe j….
    Ida og barna drar på Herføl imorgen og jeg begynner ferien om en uke - det skal bli skjønt.

    Hva er planene deres etter Azorene?

    Bh,
    -Henrik

  7. 7 Freddy og Hanne

    Takk, nå følger vi med på “TUREN”, (seillasen) videre.

    Hilsen Freddy og Hanne.

  8. 8 Johan

    Hva har skjedd, ingen rapporter, er det for mye å gjøre på Azorene?

  9. 9 Pål Harstad & familie

    Hei Tore og andre sjørøvere!
    Antar dere er framme på Azorene nå, - og fått fjell under beina igjen. Vi her hjemme har tenkt mye på dere og snakket mye om hvordan dere “sikkert har det akkurat nå”. Skal hilse fra Heidi også. Her er det blitt høysommer med deilige dager. Starter ferien på fredag.
    Håper dere har det fint, ser fram til å høre fra dere igjen, og ikke minst treffes om noen uker.
    Klem fra Pål & co

  10. 10 Anders og Cecilie

    Ja, nå lurer Anders og jeg veldig på om dere er på Azorene?? Utrolig stilige saker dere har gjnnomført (?). Thomas, hvordan er det å ha fast grunn under føttene igjen?
    Vi er nå kommet til Hvaler (som jeg ser at diverse andre bloggere også har). Fint vær, men vind. Norsk sommer er ikke verst, nei:)

    Hilsen Anders og Cecilie

  11. 11 Tove

    Hei Ivar, Mona og andre om bord på El Mario,

    Jeg har ikke hatt tid(turt)å gå inn bloggen tidligere, da jeg var redd for å lese om storm , redsel og oppkast. Da er det godt og ha Thomas hel og fin tilbake igjen, i gamlelandet.

    Brødrene Brothers var glade for å se hverandre, og er nå travelt opp med å passe 9 stk fantastisk vakre valper (nå snart 5 uker). En kan vel si det slik; “de tar begge hundevakten hjemme”.

    Så er det noen der ute som har lyst på fantastisk pene blandingsvalper, har jeg to yndige tisper igjen.

    Da vil jeg ønske dere en flott tur videre alle sammen.

    Hilsen Tove (mammaen til Thomas og Oscar)

  12. 12 ELlen MARgrethe

    Gratulerer så mye med vel gjennomført Atlanterhavskryss!!! Håper dere løp rett til en tatovør, slik skikken er etter en slik bragd…

    Skjønner at dere straks er på vei mot Spania, og ønsker dere god bør, solskinnsdager og napp i snøret også på dette legget :)
    Hilsen Ellen Margrethe

  13. 13 Hanne og Kaja

    Velkommen til riktig kontinent!! Vi slutter oss til Toves glede over å få Thomas hel og fin tilbake..
    Nå er vi på Helleskilen i flott vær. Etter at Micke og Kaja omsider har kjøpt (ja, Ivar- du leste riktig) en fin hytte i Nord-Aurdal.

    Det blir spennende å se dere, og er fullt klar over at løpet ikke er gjennomført ennå. It aint over until it,s over, er det ikke sånn??
    Uten sammenligning forøvrig: Sam og Stig runder Lindesnes og ender i Strilelandet i løpet av førstkommende helg. Det vil nok også ruske litt. Hanne og Erling skal være følgebil….

    Blir bra å se dere igjen etterhvert.

    Kaja og Hanne

    Micke, Frida, Erling og Stig.

  14. 14 Geir Gjendemsjø

    Har dere gått helt i HI på Azorene. Vi forsøker å følge med dere, men jeg tror båten ligger å driver med et sovende mannskap ombord. Hallo Ella 8 PV kaller!

  15. 15 Lucas

    Could they BE any more adorable? And that dress? Swoon. The pthoos, as always, are amazing, friend. I love those first two on the railroad tracks. And them running down the dock.

  16. 16 michigan auto insurance quotes

    That’s a smart answer to a tricky question

  17. 17 accutain online

    That’s a smart way of thinking about it.

  18. 18 auto insurance quotes

    AFAICT you’ve covered all the bases with this answer!

  19. 19 Royal

    Hej Susi, Du har bare den le6kreste fedeste blog. Jeg har snust en del rundt hnreide i dag og kan blive ved og ved. Jeg er vild med denne mus i dukkevognen. Den skal jeg huske :o) Har stemt pe5 dig i Ellos konkurrencen - se5 HELD OG LYKKE ;o) De bedste hilsner fra Charlotte

  20. 20 Maryland

    Great thkngini! That really breaks the mold!

  21. 21 Antonio

    I’m impressed! You’ve managed the almost imbolsipse.

Skriv en kommentar