10 Feb. Fort De France. Martinique

Posisjon 14:35.957N 61:04.320W

Farvell til Thomas for denne gang.

Vi dro fra Rodney Bay 0900, og satte seil med kurs for Martinique. Det ble en fantastisk seiltur over sundet med vind mellom 7-8sm. Vinkelen var en litt rom kryss (alle vinkler blir kryss nå som Escape er ren og fin under) Vi var fremme i Fort De France etter ca. 6 timer. Ikke allverdens sjarmerende ankring rett utenfor byen, men kort vei inn til sentrum ihvertfall. I guideboken står det at innsjekkingen er hos en shipshandler som ligger like innenfor cruisskip brygga, og Thomas og jeg dro inn for å få unna papirarbeidet. Vel fremme viste betjeningen oss frem til en PC hvor vi selv gjorde innsjekkingsarbeidet. Enkelt og greit. Noen hadde lekt seg med å bytte om tastene på tastaturet, men så lenge man har det i fingrene så går det greit.
Butikken er forøvrig bra utstyrt, men de hadde selvsagt ikke noe av det jeg skulle ha. Betjeningen var hyggelig nok, men som franskmenn forøvrig, litt arrogante og selvgode. Det finnes jo ikke en verden utenfor den fransktalende må vite !
Vi spiste middag ombord og dro ut til flyplassen i 1900 tiden. Vi fikk en taxi-buss til 2,2 euro pr. person. Inn igjen måtte vi ta taxi til 30euro. Som alltid når vi sender ungene hjem var det en litt trist stund der ute på flyplassen.
Her er det første stedet vi ikke finner noen åpne nettverk. Det er heller ingen kjøpenett her. Trodde vi var kommet til sivilisasjonen ? Derfor sendes dette med satelittelefon, og derfor ingen bilder.
Ut fra Escape

6 kommentarer til “10 Feb. Fort De France. Martinique”


Skriv en kommentar