3 Juni Azorene, dag 4

Posisjon 38:39.400N 57:33.560W

Fløteseilas

Resten av gårdsdagen ble en morsom affære med vind rundt 14-16sm, 18 i kastene. Sjøen derimot var helt grei, men en og annen ga oss litt huskestue. Vi hadde 14,2 knop i en surf, men det virket ikke på kanten i det hele tatt. Det var nok bare en helt perfekt lang og smooth bølge. Vi rever alltid tidlig og heller litt mer enn mindre. Dette er ikke regatta. Komfort og sikkerhet kommer først.
Kl. 20 døde vinden helt. Det blåste mellom 2 og 4 sm helt til klokka 7 i dag tidlig. Regnet pøste ned nesten hele natta. Lurer på om det finnes det som blir kallt vanntett seiltøy ?
I 0700 tida satt vi seil i 6-7sm som økte på til 8-9 og holdt seg der hele dagen. Etterhvert kom sola, og alt tøyet ble hengt ut til tørk. Dagen i dag har vært en av de sjeldne. Fint og varmt, akkurat passe vind, akkurat passe sjø. Vi regner selvsagt med at det blir slik hele resten av veien til Horta !
Vi fisker, men lite fangst hittil. Derimot er det en flokk havsuler som følger oss. Om natta sirkler de rundt båten og “ler” av oss. En av de satte seg et øyeblikk ned på radaren, men stakk igjen da den syntes det var for crowded ombord.
I dag er livet er godt å leve ombord i Escape…

2 kommentarer til “3 Juni Azorene, dag 4”


Skriv en kommentar