22. juni, t

Havståke, lite liv, - 22. juni - sjøsyke på vikende front!

Det var en tåkete natt - varmt, men særdeles fuktig. Rotete vind og mye bølger etter kulingen i går har gitt dårliog søvnkvalitet på enkelte. “Hvor mange ganger må de sjaklene dras over dekket egentlig ?” I går var det kuling med opp til 3 meters bølger, men så varmt vann at selv Øyvind dristet seg bakpå badeplattformen med bøtta. Nå er det bare Thomas som gjenstår….

Nå har vinden snudd, og står fra nord. Solen skinner og det er behagelig seilas. Vi har logget omlag 155 nautiske siste døgn, og det er noe over budsjettfarten på 130. :-). Men vi venter et par døgn med litt lavere fart og motvind - slik værmeldingen ser ut nå. Ivar skjønner forøvrig hvorfor vi ikke ser fiskebåter for tiden…

Kommentarene på bloggen om fotballresultatene er ikke helt prosessert enda - det skal vi gjøre snart - de andre kommentarene om aksjekursen på EMGS var jo sikkert ment å skulle glede Jan, men det var nok sikkert sjøsyken som gjorde at han ikke viste annet en et svakt smil i søvndrukken tilstand. Men dagen i dag skulle være en bedre dag for denslags i styrbord akterlugar.

Hvor i verden er det lov til å skylle engangsservietter ned i do? Det er vel egentlig ingen steder! Ikke for å henge ut enkelte, men jdet førte til mye skruing og realt drittarbeid. Alle pakninger og slanger av, armen inn i tanken osv stod på den arbeidslista. Det ble utlovet visse former for kompensasjon i første bar vi kommer til for det arbeidet. :-) Slik går no dagan!

5 kommentarer til “22. juni, t”


  1. 1 Anne-Gro

    Uff,da,- med tanke på alt bryet med de engangserviettene…Tore har visst erfaringmed denslags..

    Kan tenke meg han meldte seg frivillig..?:-)

    Tore,- jeg vil bare fortelle deg at jeg savner deg veldig… og gleder meg masse til å se deg på Azorene:-)

    Nå er det snart ferie tid for meg også og drar først en liten uke til Hvaler og Skjærhalden.

    Skal bli godt å ligge på varme svaberg..

    Ellers har både barna og jeg kost oss veldig i deilig vær på terrassen.

    Og Ivar,- massasje kopper er absolutt ikke en del av voodoo praksisen,- det er kun et alternativ til hendene for å masserere stive, vonde nakker,skuldre og rygger:-)

    Kos dere mens sola smiler,- hvordan er temperaturen i lufta forøvrig dag og natt?

  2. 2 Fotball VM

    Hei på dere alle og spesielt til de sjøsyke,

    Dette høres ikke godt ut… Håper og krysser fingrene for at den går over for alltid. Skulle tro at man blir kurert på en slik tur, men det høres ikke slik ut, eller så tar det tid….

    Jan; Hilser så mye fra Bodil og Torgal. Torgal føler meg deg…han fikk ble også sjøsyk da han seilte fra Danmark…, men de hadde tross alt muligheten til å gå i land. Det er ikke så lett der ute…

    Ellers er det en rolig kveld i Trondheim. Vi savner deg kjempemye og gleder oss til du kommer hjem….Hvor mange dager seilas er det tror dere før dere kommer til Azorene? Skjønner at det er avhengig av vær og vind…:-))

    mange godbedringshilsener fra oss…:-)

  3. 3 Anne-Gro

    Jeg hiler også til de sjøsyke..

    Et tips kan være å smøre tigerbalsam el.( mentol) under nesen.( hvis dere har dette i medisin depotet..) Dette praktiseres i Thailand for å forebygge sjøsyke til tursister ombord i båt.Der gikk den lille krukken på omgang rundt hele båten før jeg forlot havna..

    God bedring, i alle fall.:-)

  4. 4 Nyheter økonomi

    Renten holdes uendret
    Norges Bank legger vekt på uroen internasjonalt. GRO STRØMSHEIM
    Oppdatert: 23.06.10 kl. 15:06 Publisert: 23.06.10 kl. 14:03

    Del FlereSkriv ut
    Tips en venn
    Bilder: Sentralbanksjef Svein Gjedrem i Norges Bank har i dag besluttet at styringsrenten holdes uendret på 2,00 prosent.

    - Den moderate oppgangen i norsk økonomi fortsetter, og inflasjonen har utviklet seg om lag som ventet. Men uroen i de internasjonale finansmarkedene skaper usikkerhet om utviklingen. Det tilsier at renten holdes uendret en tid og at den videre økningen kommer senere enn vi tidligere har sett for oss, sier visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad.

    Lav rente lenge
    - Utsiktene for Europa er usikre. Flere land er tvunget til å stramme betydelig inn i finanspolitikken. Det vil dempe aktiviteten og kan få virkninger for andre land både i og utenfor Europa. Anslagene i Pengepolitisk rapport 2/10, som legges fram i dag, bygger på at uroen i finansmarkedene etter hvert går over. De lave styringsrentene ute ventes likevel å vare ved nokså lenge, sier Qvigstad.

    Norges Bank varsler ingen rentehopp senere i år heller. Utfra prognosene i den pengepolitiske rapporten kan man vente et rentehopp på nyåret 2011 eller utpå våren. Tidligere i år hadde banken varslet en renteheving til høsten.

    Banken anslår en rente på 2,25 prosent neste sommer og deretter en økning til 2,75 prosent ved utgangen av 2011.

    Deretter ser Norges Bank for seg at tempoet i renteoppgangen blir skrudd kraftig opp slik at styringsrenten når 3,5 prosent i desember 2012 og over fire prosent i desember 2013.

    Svakere vekst
    I vurderingen har banken lagt stor vekt på uroen som fortsatt preger finansmarkedene internasjonalt. Selv om det er iverksatt omfattende tiltak fra IMF, EU og den europeiske sentralbanken, har rentene på statsobligasjoner i de utsatte EU-landene holdt seg høye.

    De varslede innstramningene i en rekke europeiske land vil dempe aktiviteten og vil holde styringsrentene lave.

    Men også veksten i Norge har vært svakere enn tidligere ventet. Norges Bank peker på at veksten i Norge vil bli hemmet av utviklingen i Europa.

    De forventer en prisvekst på rundt to prosent, som vil avta ytterligere mot årsskiftet.

    Både hensynet til å holde veksten i konsumprisene nær inflasjonsmålet og hensynet til en stabil utvikling i produksjon og sysselsetting tilsier en lav rente.

    «Lavere renter ute og svakere utsikter for Europa, høyere påslag i pengemarkedsrentene i Norge, noe lavere vekst i norsk økonomi fremover og litt lavere lønnsvekst trekker i retning av å øke renten noe senere enn anslått i Pengepolitisk rapport 1/10 (mars 2010, red. anm.)», skriver banken.

  5. 5 IPAD

    Har solgt 3 millioner iPad
    De tre millionene er solgt på bare 80 dager.

    Media
    E24
    TipsPrintFacebookLinkedInTwitterRSSPublisert: 22.06.10 18:43, Oppdatert: 23.06.10 13:32
    Annonse
    AnnonseAnnonseHar du en iPad?
    Apple har solgt tre millioner iPad. Mange er nok i norske hender, til tross for at den ikke selges i Norge.

    Ja
    Nei
    Hva er iPad?
    Annonse

    Regnskapstall og nøkkelpersoner

    Firma/bransje Rollesøk
    Mandag satte Apple nok en milepæl da de nådde tre millioner solgte iPad-er i løpet av 80 dager, bare 20 dager etter at de hadde solgt to millioner.

    - Folk elsker iPad, og den begynner å bli en del av deres dagligliv, sier Apple-sjef Steve Jobs i en pressemelding.

    Internasjonal storselger

    Apple selger nå iPad i USA, Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Spania, Sveits og Storbritannia, mens ytterligere ni land vil få produktet neste måned.

    - Vi arbeider hardt for å få dette produktet i hendene på enda flere mennesker over hele verden, inkludert de i ni landene som får iPad neste måned, sier Jobs.

    Les også: Apple iPad er en internasjonal salgssuksess

    Fortsatt uklart i Norge

    Hverken Apple sentralt eller Apple Norge har kommentert leveringsdato eller pris på Apples iPad i Norge, men det spekuleres i at Norge er et av landene som vil inkluderes i sommer.

    Samtidig er det ikke vanskelig å skaffe seg en iPad via kanaler som eksterne leverandører eller QXL.

    Idar Vollvik var en av dem som tidlig startet import av iPad, og tok seg godt betalt.

    - Vi har kjøpt dem fra en distributør i USA, og vi har betalt langt over veiledende pris, sier Idar Vollvik til E24.

    Les også: Vollvik selger iPad til mer enn dobbel pris

    Schibsted satser på iPad

    Schibsteds IT-direktør Dag Wigum har delt ut 12 iPad-er til styrets medlemmer, slik at de kan gjøre seg kjent med det nye fenomenet.

    - Dette blir en form for voksenopplæring av styrets medlemmer, sier leder av Schibsteds konsernstyre, Ole Jacob Sunde til VG.

    - Det er viktig å videreutvikle plattformene vi formidler vår journalistikk på. iPad har vært i rivende utvikling i det siste. Er den kommet for å bli eller ikke? Vi synes dette er en fin måte å kaste styret ut i den debatten på, fortsetter Sunde.

Skriv en kommentar