23. juni, motvind som ikke er bestilt.

Motvind, hvem bestilte det? - 23. juni - 1 kurert for sjøsyke (?)!

Så har vi altså fått FISK ! En nydelig 1,5-2 kgs av den ubestemte arten tunfisk / gullmakrell! Endelig begynner stangen å betale seg ned! Kjøttet er som litt lys tunfisk av den sorten vi kjøper hjemme, smaken og konsistensen er testet ut som rå ( med en litt dårlig utenlandsk variant av kikkoman soyasaus) og som lettstekt i smør. Den stekte var super - den rå var litt seig, men med variasjoner avhengig av hvor vi tok en bit. Fileten ligger nå på kjøl, deler marinert i sitron og soyasaus…..så historien vil nok fortsette. Det satt forresten på i en fart av ca 9 knop! Altså ingen slappfisk!..

Vi er i ferd med å sette fartsrekord - siste døgn i overkant av 196 nautiske! Vi har hatt god seilfart, og opp til flere knop medstrøm i r…. Slikt er gøy. Gode muligheter for at vi er halvegs i morgen. For dem som ønsker å beregne estimert ankomstdato ( det finnes flere av dem…!), skulle det ligge an til at vi i hvert fall kommer i god tid før Mona & Co reiser hjem igjen den 8. Riktignok har vi nå motvind, så vi får se om noen dager. Jo nærmere vi kommer, dess mindre vind er ventet. Motvinden vi har nå skal imidlertid være over i løpet av dagen eller så.

Havskilpadde observert i morgentimene! Og flere båter ! Thomas en (kanskje !) kurert mot sjøsyke - han var i det kvikke hjørnet gjennom gårsdagen. Innebærer ulike varianter av forsøk på å erte faren sin, som faktisk setter pris på det nå, dessuten interesse for knuter.

En annen milepæl er at vi nesten er i ny tidssone (ved 52grader, 30 minutter), noe vi vil nå om kort tid. Det skal vi markere med en enkel sermoni med klokkestilling og kanskje en trudelutt.

Anne Gro: Tore meldte seg frivillig ja!, Og de koppene blir jo artig å prøve! Tore likte forøvrig å høre at du savnet han, og har vel preparert en egen direktemelding på den saken…. Henrik: Kjæresten til Ivar (Mona), med barna, venter oss i Ponta Delgada, så hvis vi skal innom noe før det er det i så fall en kort bartur til Peters bar på Horta. Det er enkelte ombord som fantaserer om at det skal være noe alle seilere må ha gjort før de dør(!) Det diskuteres fortløpende om forutsetningene for et slikt stopp…..

Ellers til de som sender nyheter og fotball resultater: Keep it simple and short!!!!! (det suger satelitttelefontid av en kostnad vi ikke liker å tenke på), men send gjerne!.

6 kommentarer til “23. juni, motvind som ikke er bestilt.”


  1. 1 Ludwig :) annkommer azorene 8.juli :)

    Det er dumt å høre at det er motvind håper det blir bedre vær etterhvert :) hvis pappa (Tore) lurer så har vi det kjempe fint i Hellas vi har spist ute hver kveld og sett på fotballkamper hver kveld (VM) og på dagen soler vi oss :) bortsett fra idag så vi at øyen(Tinos) var kanske stor :) tinos er den 3
    største øyen i syklanene men lite turistifisert:) vi leide en bil idag som vi kjørte 3 mil med til et marmor-museum det var køy å se hvordan man tok de ut av fjellet :)

  2. 2 Elin og Patrick

    Hallo Jan&co, spennende å lese om turen. Håper sjøsyka gir seg og at du kan nyte turen. Prøv homeopatmedisin coccolus i neste havn!

  3. 3 Geir Gjendemsjø

    Hallo Det var den første possisjonen jeg finner fra dere. Det hadde vert kjekt å få opplyst possisjonen hver gang dere legger ut informasjon. Kunne også gitt opp Norlig grad også. Takk. Kjekt å vite hvor dere er. Takk for alle meldinger, hils Tore.

  4. 4 Anne-Gro

    Her feirer vi St.Hans på terrassen i nydelig vær og bål overalt.
    Vibeke, mamman til Stian hilser masse til deg,Thomas og Ivar.

  5. 5 Mona

    Prøvde meg på mail til tidligere oppgitt adresse, det gikk dessverre ikke. Vil bli veldig skuffet om Kapteinen ikke tar strake vegen til Ponte Delgada (ref.) Har ikke fått noen betraktninger rundt himmelen på nattestid, har dere ikke tid til å se opp? eller er det ingenting å se?

  6. 6 Kaja

    Ivar-kort spørsmål:
    Kan vi låne tilhengeren? Kaja

Skriv en kommentar