25. juni, up to speed again.

Tilbake i hastighet vi liker - 25. juni - p>

Da var vi endelig opp i hastighet - med frisk bris inn fra aktenom tvers - det er det vi liker best. Kombinasjon av akseptabel rulling og høy fart, samt medstrøm gir et døgn med god fremdrift mot mål. Vi vil logge omlag 165 nautiske siste døgn - det er ikke til å klage på. Dessuten er vi over halvvegs nå Det er jo også en milepæl! Om vi holder samme fart på andre havlvdel, som vi har gjort på første, vil vi ankomme utpå kvelden den 3 juli til Ponta Delgada (Obs, som sedvanlig mange usikkerhetsfaktorer - slik som forventet mindre vind når vi nærmer oss, osv….!)

Det er jevnt fuktig, og vi har behov for mest mulig lufting gjennom båten. Det er et kontinuerlig sjansjespill mht bølgesprut inn av lukene….Så det skjedde, det at den ene bølgen i løpet av dagen over dekket var i en periode vi luftet i forpiggen. Omlag en kvart bøtte vann i køya byr jo på litt ekstraarbeid - men soltørking, ferskvann og ekstra sengetøy gjør at vi klarer oss.

Flere / Mona: Det med stjernehimmel har vi egentlig sett altfor lite av, nå i det siste har vi heller ikke sett soloppgangen, og sjeldent solnedgangen. Som dere skjønner har vi overskyet væri alle varianter - dog var gårsdagen på dagtid en flott og varm dag. Ergelig nå som det er fullmåne - men det kommer vel dager/netter.

6 kommentarer til “25. juni, up to speed again.”


  1. 1 Henrik P

    Gratulerer med over halvveis!

    Ingen store nyheter fra gamlelandet bortsett fra
    - Helsetopp (sikkerhetssjef!!!) tuklet med CV’en sin
    - Giske mener at ‘Ja-siden’ nå må gi opp en gang for alle …
    - … mens Stoltenberg mener Giske tar feil og egentlig bare sier det han alltid har ment
    - Støre mener Sharia-råd er bra, men farlig??! I tillegg beriker han oss med finurlige teorier om korrelasjon mellom statsfinanser og resultater i fotball VM. Du verden hva den mannen vet!!

    Sao Miguel er heldigvis mer spennende en norsk politikk,
    og ikke minst, ølen mer sprudlende enn dagens børser!

    Ship o’hoi,
    -Henrik ;o))

  2. 2 Geir Gjendemsjø

    Tore; jeg ser dere på kartet. Men tengte å plotte inn ruta i Google Earth om jeg fikk vestlig og norlige possisjoner. Var bare det. Det ser ut som at turen er for vante båtfolk, og noen koser seg litt mer enn andre. Det er ikke godt å være sjøsyk i flere dager. Snakka med Andor Grydset på kaffeen i Elnesvågen i dag. Han følger også med med. Han mente dere hadde litt sen avreise over havet, men så lenge det ikke var så varmt i sør, så var ikke stormene så sterk. God tur videre på selasen. Geir

  3. 3 Kristin, Jacob og Henrik

    Hei igjen,

    Er sjøsyken virkelig gone…??? Har søkt etter sjøsyke, tabletter og Postafen i bloggen fra dere, og finner ikke et ord om dette…:-)))Det tar jeg som et godt tegn og håper de berørte nå virkelig er kurert…for alltid!
    Da er det vel tiden inne for å være med på siste halvdel av turen…,og forhåpentligvis nyte vinden, farten, bølgene og sjøsprøyten. Sistnevnte må man vel påregnes både her og der på en ferd over havet… Godt at det ble oppdaget i tide.

    Gratulerer så mye med vel over halvveis….Krysse fingerene for fortsatt stø kurs, og at det ikke blir for varmt i sør…ref Geir!!

    VM:
    Portogal-Brasil 0-0
    Honduras - Chile 0-0
    Nord-Korea - Elfenbenskyste 0-3

    Mange hilsener fra oss i Trondheim…:-)))

  4. 4 Geri

    That’s a qu-tciwikted answer to a difficult question

  5. 5 any course

    Wow, that’s a really clever way of thinking about it!

  6. 6 vigra

    That’s really shrewd! Good to see the logic set out so well.

Skriv en kommentar