27. juni, med god vind og pent v

Pent vær, solnedgang, måneskinn osv - 27. juni - p>

Vi har fortsatt god fart mot målet, og har hatt det beste døgnet hittil hva gjelder kombinasjon av vær, vind og fravær av sjøsyke. 708 nautiske til Ponta Delgada i skrivende stund. Monopol i cockpit ble spilt over flere timer, og Thomas ble kronet som vinner med 52M i verdier mot Ivar 42M. Øyvind gikk konk - etter å ha fulgt sin strategi fra dagliglivet ellers - å ikke eie store verdier, men ha nok kontanter (!!?!!).

Ny fartsrekord ble målt i morgentimene i går - med rev i seilene og 2,5 meters bølgesurf, samt flere knops medstrøm kom vi opp i 14 knop over grunn. Antar at det er fartsrekord for båten (?!). Det varte ikke lenge - men gøy var det for de av oss som bryr seg om slikt. Ettemiddagen ble toppet med hvitvin i solnedgang - det tyder på gode forhold! Nesten litt stress forresten - vi har jibbet to ganger siste døgn….

Anne Gro: Artig at du har det gøy på seilkurs - det vil du garantert få igjen for når du kommer ombord! Pakkeliste kommer i egen mail!

Til dere som har etterspurt posisjoner undervegs ( det er til de som ikke er fornøyd med det kartet som ligger på nettsiden, og vil logge selv i slikt som Google Earth) - DDMM/HHMM(GMT)/NGGMMSSS/VGGMMSSS - 2706/1200/N3748250/V4035400 - 2606/1052/N3757000/V4354000 - 2506/1128/N3845000/V4745000 - 2406/1118/N3921000/V5100500 -

5 kommentarer til “27. juni, med god vind og pent v”


  1. 1 Anne-Gro

    Idag hadde vi kuling i kastene, god vind og sol på siste kursdag. Veldig artig å føre båten og krysse i de forholdene:-)

    Så nå har jeg diplom i “competent crew” etter Yachmaster modellen,- feirer det med litt hvitvin , jeg også:-)

    Dette gir mersmak og nå gleder jeg meg enda mer:-)

  2. 2 Mona

    Gratulere med Monopol seier´n Thomas!! Hyggelig å høre at dere har fart i båten, riktig vind, og kurs mot Ponte Delagada. Gleder meg til å møte vennen min igjen!GID. Her går helgen mot hell,vi har hatt herlig sommervær- litt skyer på formiddagen, men etterhvert sol fra skyfri himmel og en fin “seilvind”, så de heldige på Oslofjorden har nok fått bra med knop i dag (noe Anne Gro fikk oppleve).

    Jeg er tilbake i normal “treningsmodus”, så nå kan jeg med god samvittighet nyte ett glass chablis i aftensolen!

    Det nærmere seg avreise til Azorene og vi er spent på hvordan øya er- blant annet ser vi frem til en hval og delfinsafari, spørsmålet er om vi skal vente med denne utflukten til dere kommer og gjøre det sammen?, eller har dere sett nok av hval og delfiner?

    Håper dere får mer og mer godvær… vi har nemlig bestilt fin vær på Azorene!!!

  3. 3 Anne-Gro

    Jeg blir gjerne med på safari:-)

    Regner med å ankomme 1,2 eller 3 juli til Azorene.

  4. 4 Kristin, Jacob og Henrik

    Fravær av sjøsyke, 14 knop og 2.5 mtr bølgesurf…endelig begynner seilturen å høres fristende ut. Ingenting gleder meg mer enn nettopp å høre fravær av sjøsyke. Dette høres lovende ut for resten av turen. Krysser fingrene for at det nå er bare å nyyyyyyte resten av seilasen med nye fartsrekorder og fantastisk bølgesurf…:-))

    Ble det spilt monopol i 14 knop og 2.5 mtr bølgesurf eller…??
    Det bør ikke bli noe problem med balansen etter en slik tur…, og Thomas du er i god til å spille monopol.
    Det var du sist vi spilte også…

    I dag har vi sett på NM i cykling i 6 timer, “Tour de Sverresborg”, 19 mil har blitt tilbakelagt på Byåsen, opp og ned…. Det ble nesten spurtoppgjør. Thor Hushovd stakk av med seieren. Det var som å oppleve Tour de France i miniminiminiatyr..:-)) Nydelig vær og ble det også på den siste NM dagen.

    Ha en fortsatt uforglemmelig god og trygg seilas…:-))

    Mange hilsener fra Kristin og guttene.

  5. 5 Jo

    Kjære alle,

    Da har jeg fulgt dere dag for dag og jeg må si jeg er imponert over skippern som holder riktig kurs, meget høy fart i “støytan” og vel ligger godt forran skjema. Og det kun med deler av mannskapet operativt i store deler av seilasen så langt. Meget godt sjømannskap skjønner jeg. Lykke til videre!!!

    Jan; - her er alt vel. ZXY løst nå i dag og alt det andre har vi full kontroll med. Kos deg og dere og nyt resten av seilasen. Mvh
    Jo

Skriv en kommentar