28. juni, silkeseiling.

Ren silkeseiling - bading fra båten osv - 28. juni - p>

“Vi glider nå mot skjæregårdsø” - dette er ren silkeseiling, ingen sjøsyke, monopolspill og solbading, samt et lite havsbad i tau (!). 577 nautiske til Ponta Delgada i skrivende stund. Monopol ble denne gangen vunnet av Øyvind, som slo tilbake med kapitalistisk grunnholdning, hjerteskjærende forhandlinger og overpris på hotellovernattinger.

Forbundet med badingen i går testet vi ut toerien om at det er vanskelig å trekke seg ombord over ripa fra vannet uten hjelp …..Det ble gjort til skamme av den antatt sterkeste lettmatrosen, som realtivt lett (dog under perfekte forhold) viste at det går an bare man trener og holder seg i form - vi andre tror på teorien om det er fortsatt er vanskelig!, og at det beste er å ikke falle over bord. Stresset fortsetter forresten,…vi har heist genakeren to ganger siste døgn!

Mona / Anne Gro: El Mar har om ønskelig daglige avganger mot steder med delfiner, hvaler og slikt. Hvitvin kan serveres etter ønske - andre herligheter som fersk tunfisk osv kan også besørges! Ellers ser det ut til at været er fint på denne siden av Atlanteren - og høytrykket “Azores high” ser ut til å ligge der det skal - mao pent vær i området.

Posisjoner: - DDMM/HHMM(GMT)/NGGMMSSS/VGGMMSSS- 2806/1240/N3754000/V3748250 - 2706/1200/N3748250/V4035400 - 2606/1052/N3757000/V4354000 - 2506/1128/N3845000/V4745000 - 2406/1118/N3921000/V5100500 -

7 kommentarer til “28. juni, silkeseiling.”


  1. 1 Helleskilen

    Hallo derute! Svalbard med straalende sol, hval, isbjoern og hvalross- Lykkelige over aa se at dere har det bra!! Hva er en grenaker?

    hilsen fra mamma/pappa/farmor/farfar

  2. 2 Heidi Mork

    Hei Tore og alle andre,
    skjønner at jeg hadde bukket relativt fort under i monopolspill på denne skuta…Ellers høres det ut til at dere koster avgårde i bra tempo mot Azorene. Da ses vi forhåpentligvis i Fræna Tore. Her er det dårlig med eksotiske fiskeslag på grillen, oppdrettslaks får holde. Vi nyter sommerkveldene ute, mens andre fortsatt sitter klistret foran den nye fjonge flatskjermen, hvor Brasil for øyeblikket er i ferd med å banke Chile. God seilas videre til store og små.

  3. 3 Kristin, Jacob og Henrik

    Silkeseiling og fortsatt fravær av sjøsyke…dette høres bare bedre og bedre ut…! Mangler bare fersk tunfisk på kroken nå så er alt komplett… kontanter /hotell / etc hjelper ikke som agn heller…

    Høres også ut som en en fin treningsøkt å trekke seg over ripa uten hjelp…

    Jan: Guttene og jeg reiser til Lhmr i morgen tidlig. Jacob skal være på Sjusjøen senest kl. 18. Han fikk byttet gruppe så nå er han på gruppe med alle fra Trondhjems. Det ser ut til å være et bra opplegg….:-)) Det skal bli godt med litt varme for oss. Lørdag er det meldt 27 grader på Lhmr…

    Ellers er nyhetsbildet er preget av at 4 soldater er drept i Afgahnistan. De ble truffet av en veibombe. De antar det er Taliban som står bak..tragisk.

    Tenker på dere og leser bloggen med spenning hver kveld.
    Krysser fingrene for en fortsatt trygg og spennende seilas…

  4. 4 Geir Gjendemsjø

    Heidi er du i Fræna? Da folanger jeg at du stikker innom på besøk! Heved bestemt! Geir.

  5. 5 Henrik P

    Flott å høre at Øyvind endelig har fått draget på Monopol - selvom om dette strider mot hans leggning. Monopol er et spill hvor (Øyvinds motto) ‘Cash is king’ definitivt ikke gjelder!
    Sålenge det ikke er kapitalkostnader (fritt for ikke eie banken) forbundet med å eie eiendom/verksteder/rederier etc. er det bare å kjøpe mest mulig. Flest/best eiendommer gir størst kontantstrøm. Dessuten, i Monopol imotsetning til den virkelig verdenen, er vedlikeholdskostnadene (brannforsikring, gata asfalteres osv.) forsvinnende små.

    Egentlig er ikke Monopol særlig kapitalistisk,
    - konkurranseelementet er lite (du vet når du kan kjøpe og til hvilken pris. Skjelden at noen overbyr - hvis man skulle spille med slike regler)
    - som tidligere nevnt, kapitalen er gratis
    - alle får samme lønn, 2000 kroner når man passerer ‘Start’, samme hva de ellers måtte ha utrettet i foregående runde

    Vel vel, nok om Monopol!

    Nyd de siste 2-3 dagene inn til Ponta Delgada, selvom det til tider kan være stressende med alle disse forseilene.

    Ship o’hoi,

    -Henrik ;o))

  6. 6 EL MARtin

    Hei alle sammen! Naa er vi kommet til Zanzibar etter fantastisk safari i Ngorongoro, Serengeti og Tarangire. Heretter blir det bare shorts!

    Endelig kan jeg lese bloggen igjen. Det roerer en fravaerende skipper/reder aa lese om seilasen; ingen uhell eller skremmende hendelser, variasjon i seilingen, bra fart, godt humoer ombord (iallefall for skipperen), og (kanskje?) ikke altformye sjoesyke, og ikke minst at dere ikke faar mere fisk enn oss! Dette overasker meg heller ikke med deg som skipper, Ivar. … jeg regner ikke med at du hadde trodd at en blogg forfattet av deg skulle inneholde saa mange fotballresultater?? - og at Sandefjord liggesr sist i eliteserien (der de beste spiller) med bare 6 poeng?!?!

    Ha en straalende seilas de siste dagene inn til Ponta Delgada.

    Hilsen Martin

  7. 7 Geir Gjendemsjø

    Flott at possisjonene kom fram. No kan vi følge dere på Google Earth. Takk.

Skriv en kommentar