6 Mars. Anguilla, UK

Posisjon 18:11.731N 63:05.615W

Vi har noen EC$ som må brukes opp.

Og det skal vi gjøre her på Anguilla, det siste landet som tar EC$. Jeg prøvde å veksle på St. Bart, men kursen var latterlig. Jeg kunne få vekslet til Euro, men kursen i banken lå 40% under vanlig kurs som er et forhold på 2,67 mot US$ Siden vi har en liten bunke igjen, så bruker vi heller de på å bunkre litt nødvendigheter her på øya.
Turen over var koselig. Vi havnet midt i en regatta, og leke oss med å holde følge med noen av båtene på vår størelse. Det blåste litt, ca 7-8sm, så turen over gikk kjapt. Vel inne ankret vi litt avansert. Anker foran og anker bak slik at vi får baugen opp mot bølgene som ruller inn. Inne hos customs fikk jeg værmelding for de neste dagene, og det ser ikke bra ut. En del vind rett fra nord. Det betyr at vi får vinden rett inn i bukta, og vi ligger med bredsida til. Vi flytter oss nok litt lenger inn i hjørnet før mørket faller på. Jeg sjekket inn og ut med en gang, men må allikevel innom immigration en tur i morgen. Sikkert for at de skal kunne rettferdiggjøre overtidsbetalingen sin.
Området er bebygget rundt det hele, men stranden ser fin ut, og det er en koselig bar inne blant palmene vi skal besøke i kveld.
Rett utenfor her ligger en øy som heter Sandy Island (hørt den før, jada, det er sikkert et 20 talls øyer som heter det her nede) Det er en skikkelig Donald øy, men noen palmer og en liten, ja, du gjettet riktig; en bar.
Vi ligger her til mandag før vi drar bort til Virgin Island, nærmere bestemt Virgin Gorda (den gravide jomfru,, believe it..)
For å summere litt så langt, så er Windward Island laaaangt å foretrekke fremfor det vi har sett i det siste. Alt nord for St. Lucia faller ikke i vår smak, med noen få unntak. Ikke for det, vi koser oss. Men, skulle jeg ha gjort dette igjen hadde jeg brukt mye mer tid på de sørlige øyene og heller rasket oss nordover med et par-tre nattseilaser. Håper vi får en opptur på Virgin Islands. Jeg leser i gamle blogger at mange synes det er noe av de fineste stedene. Dessuten skal vi jo til Cuba, det skal bli jubajuba…
Ut fra Escape

DSC_0394.jpg

DSC_0397.jpg

DSC_0401.jpg

DSC_0405.jpg

DSC_0408.jpg

1 kommentar til “6 Mars. Anguilla, UK”


Skriv en kommentar