5 Mars. Sint Maartens, Nederland

Posisjon 18:01.965N 63:05.813W

Gjensyn med Cantare

…..eller dvs. deler av mannskapet. Vi dumpet ned på en uterestaurant rett på innsiden av innseilingen til lagunen på Nederlandsk side. Det var fullt, så vi spurte om å få sitte på enden av et bord med noen unge mennesker. Det gikk bra. Etter et par minutter syntes Sus at det var noe kjent med den ene karen. Hun kjente han igjen fra et bildet på bloggen til Cantare, den svenske jentebåten. Sus spurte, og joa, det var han. Han var leid inn som crew på en 100 fot swan ifbm Heineken Cup. Sofia og Maria hadde vært med å seile båten tidligere på dagen, og Sofia skulle også være med lørdag og søndag. Han satt å ventet på Sofia, og vi ble sittende å prate. Karen virket veldig hyggelig, construction worker from Alaska, Anchorage må vite…Etter en liten stund dukket Sofia opp, og det var stor gjensynsglede. Praten gikk, men etterhvert skulle de bort til yachtklubben for å lese resultater. Vi jollet ut igjen til middag ombord i Escape.
Før dette gjensynet startet dagen med en liten shoppingrunde på St. Barts. Kun det mest nødvendige selvsagt; caviar og champis. Deretter la vi ut på bøljan den blå. For lite vind igjen, så vi hjalp til med motoren. 3-4sm rett bakfra er ikke tingen for Escape. Vi er dessuten blitt late, så det er ikke snakk om å kjøre spinnaker. I tillegg skulle jo lunsjen forberedes. Champis på kjøl, terteletter i ovnen, løken snittes, servietter brettes etc. etc.
Gode å mette ankom vi Sint Maartin. Det er den nederlandske delen av øye St. Martin. Vi la oss til ankers i Simpson Bay, rett utenfor broen inn til lagunen. Jeg jollet inn for å sjekke inn, og måtte til min store irritasjon betale 22 euro for å ligge på mitt eget anker natten over. Jeg skulle kanskje bare droppet å sjekke inn, men det kjørte hele tiden en skummelt utseende SWAT-type RIB med 6-7 uniformerte tjenestemenn rundt der ute, så jeg lot meg bøye av for presset.. Området virket totalt ødelagt av turisme og vulgære pengefolk uten smak (det finnes selvsagt helt ok pengefolk, med smak, men de ser man ikke spor av…nettop fordi de har smak). Vannet var grumset, og det var mye svell. Etter en jolletur inne i lagunen, ble inntrykket sementert. Dette er det dårligste stedet vi har opplevd hittil på turen. MEN, ølen på baren var faktisk den billigste hittil. Ifbm. happy hour skulle de ha US$ 1 for en Carib. Det er vel 6 kroner. Det nest billigste hittil var St. Kitts med EC$3, som er ca. NOK 6,5. Nå tror dere sikkert at vi drikker øl hele tiden, og det har dere alldeles rett i….
Vi ankom ifbm. Heineken Cup, en regatta for alle typer båter, bortsett fra de aller største. De møtes nede på Antigua i April. Det var et fantastisk skue med hundrevis av store og små seilbåter spredd utover hele “fjorden”
Av nyttige ting vi fikk gjort var å fylle opp jolla med bensin. Jeg så en Shell stasjon mens jeg jollet rundt inne i lagunen. De hadde en lang flott brygge, men ingen pumpe ut mot sjøsiden. Jeg lempet bensintanken i land og gikk de få metrene til den første pumpa. Da fikk jeg en rar følelse av å stå på bensinstasjonen på Ramstadsletta. Kontorfolk stod i sjortermene å fylte bensin på vei hjem mens bilkøen sneglet seg langsomt avgårde…..
Ut fra Escape
PS! blir det for mye bilder av store båter er det fordi det ikke er så mye annet å knipse her nede.

DSC_0351.jpg

DSC_0354.jpg

DSC_0366.jpg

DSC_0371.jpg

DSC_0373.jpg

DSC_0374.jpg

DSC_0376.jpg

0 kommentarer til “5 Mars. Sint Maartens, Nederland”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar