Mytteriet på S/Y GOFFY slått tilbake.

Etter at jungmann Øyvinn kom om bord har vi hatt hyggelige uker i området Mallorca og Menorca. Dagene har gått med til seiling, bading, soling og å innta god mat og drikke i forbindelse med div. strandhugg og besøk i div. hyggelige byer og hyggelig seilas sammen med Lene, Anders, Philip og Aurora.  Jungmann Øyvinn viste fort at han hadde sjømannskunnskapen inne. Han avanserte derfor snart  til matros, en stilling han viste seg verdig til. Som belønning for sin innstas om bord fikk han anledning til å se noen episoder  av “HORNBLOWER”.  Men hvem visste da at dette skulle sette griller i hodet på matrosen. På overfarten fra Menorca til Mallorca truet han seg til kommandoen på GOFFY og overtok styringen. De som kjenner Øivinn vet at han har utviklet en kroppsstyrke som kan “skremme f. på flatmark”. Han hadde derfor ingen problemer med å overvinne kapteinens spede motstand selv om kapteinen hadde en fiskekniv i sin hånd som motstand. Etter å ha overtatt GOFFY, var han frekk nok til å legge ut et bilde av seg selv på nettet som et symbol på at mytteriet var vellykket. Dette ble oppfattet av Tone som kom med følgende innlegg på bloggen kort tid etter:      Kommentar:  Nå snakker vi. skipper Øyvinn Leren, du klarte det!!!! hvor er jungmann Sigbjørn? gikk mytteriet raskt? Nå er jeg stolt av deg. Nå får du ta deg en ankerdram eller to, vel fortjent . Ser ikke mye trøtt ut på det bildet , som det forrige .Da så det ut som hele verden hadde gått mot deg. Gleder meg til du kommer hjem sammen med bankkortet ditt. He he  he he,  skal hive ut fenderne fra terrassen og ankerdrammene skal stå klar. Klem fra skipperfrua hils jungmann, Sigbjørn eller er han matros? Skååååååååååål. “ —————-Etter godt og vel ett døgn som “skipper” ble han overlistet mens han sov på vakt, påsatt tvangstrøye og kneblet på beste Hornblower vis. (Kniven som sees i mellom tennene på den virkelige kapteinen var det ikke nødvendig å bruke. Faktum var at operasjonen ble enkel etter at Øyvinn i gledesrusen hadde tatt for mange ankerdrammer. Det er bare å beklage, men jeg tro det blir vanskelig for dekksgutt Øyvinn å få seg ny hyre etter at det nå er anført i hans sjøfartspapirer at han har begått mytteri om bord i S/Y GOFFY av Asker. Men som en trøst er det mulig at han kan mønstre på Tone når han i morgen vender hjem i “skam” ?Fra spøk til alvor:Jeg har hatt 4 fantastiske uker sammen med Øyvinn. Vi har opplevd utrolig mye artig sammen. Alt fra silkeseiling i kjempevær, til ruskevær og kamp for å berge Lillegoffy. Gode måltider, godt drikke og utrolig mange “trønerhistorier”. Takk og godt tur hjem. Jeg vil savne deg…………… 

Tone, jeg ser spent fram til din kommentar på bloggen.

dsc_0167.JPG dsc_0178.JPGdsc_0180.JPG

5 kommentarer til “Mytteriet på S/Y GOFFY slått tilbake.”


Skriv en kommentar