Bequia

 Strand  Et lite stykke Norge i Piratenes rike.

Diskusjonene går tett på kanal 73.¨Hvor er du?¨ ¨Hva skal vi ha til middag? Kylling eller omelett?¨ ¨Er det greit at jeg kjøper en utrolig utrolig fin hvit bikini til 40 US Dollar? Eller vil du bli med å se på den først?¨ ¨Husk å kjøpe egg.¨ ¨Er det noen som skal seile nordover? Jeg trenger skyss til ST. Lucia.¨ ¨Hvordan var turen over Atlanteren? Hadde dere noe regn?¨ ¨Kan jeg sove over hos Pia i natt? Please please please! ¨ ¨Vi takker for oss og seiler sydover. Her blåser det 12 knop og vi seiler med fulle seil. Ser dere senere.¨ ¨Nå må du komme hjem. Det er middag og husk å ta på deg vesten¨… Vanlig radiokotyme gjelder ikke blant de skandinaviske båtene på Bequia. Her får man innblikk i familienes privatliv og lærer hverandre å kjenne på en litt annerledes måte enn i Norge. Veldig tett uten å egentlig å vite så mye om hverandre. Vi er 20 norske båter i Admiral Bay. Titler og possisjoner, adresser og vennekretser er irelevant. Vi feirer jul og nytt år på den andre siden av jorda sammen med likesinnede. Dette knytter nære bånd. Kanskje litt nærere enn ønskelig noen gangerland-skilpadde.jpgACFotografenAdmiral BayTaxiturutsikt.jpgGeitMatpause

Admiral Bay på Bequia er en liten hyggelig bukt full av drømmende langturseilere. Noen butikker med et lite utvalg av klær, smykker etc til norske priser. Frukt og grønt overgår alle priser. 80 kr for en annanas plukket i nabohagen! Men idyllisk er det. 30 grader over og under vann. Kun 20% luftfuktighet, azurblått hav, nydelige korallrev å dykke på med fisk i alle regnbuens farger, hummer og skilpadder. Gutta elsker å bade. Vi bader og leker Kaptein Sabeltann eller stikker en tur på land og utfortsker øya. Her forleden gikk vi til en skilpadde farm hvor de fostrer opp skilpadder. De  yngste var 12 dager gamle. Etter fylte 5 år slippes de ut i det fri. Dette fordi det dessverre er litt for mange som setter pris på en skilpadde delikatesse til middag. Skilpadden er tildels fredet. Det vil si at skallet er fredet. Du kan altså drepe en skilpadde og spise kjøttet så lenge du kaster skallet etterpå.

Jul i underbuksaGod Jul!JulaftenHovdene

Året nissen ikke kom.

Jul uten julenisse må være noe av det mest deprimerende man kan tenke seg, eller er det? La oss ta bort 5 minusgrader og bytte dem ut med 30 pluss. Julegran erstattes med fire palmeblader montert i stjerneformasjon. Slapsete veikanter, med bølgebrus og kokosnøtter. Julemorgen starter med et forfriskende morgenbad rett bak båten, eller julehjemmet vårt. Så understreker vi høytiden med å ta frem pepperkakeboksen, som vakuumpakket, trofast har ventet på denne dagen. Litt julekveldsvise på høytalerne i styrebrønnen og vips! Det er jul om bord. Ombord i Amor Fati venter familien Hovde med pinnekjøtt og juleakevitt. Bikini blir byttet ut med et skjørt og singlett. Alt for varmt, men det er jo jul. Dressen, som har seilt over Atlanteren, blir klippet opp til kortbukse. Pinnekjøttet smaker fantastisk sammen med gode venner som har vært dypt savnet det siste halvåret. Gjensynsgleden var stor for både store og små!

Nytt år med gode gamle venner. Selv Michael var her.  Det var kos å treffe Cathrin Zeta Jones og gode gammle Michael her i bukta vår. Vi kom som vanlig sjøveien hele gjengen.

Godt Nytt År! Ja, dette blir et nytt år for oss. 2008 har vært et skal gjøre, planlegge, organisere, huske, selge og prosjektere år. 2009 blir året vi skal være. Være sammen i nuet. Tiden skal få stå stille i uker av gangen. 2009 skal bli et nytelses år. Synd dette er vanskelig å kombinere med dere hjemme, men planen er å lære noe av dette og ta med oss en bit hjem til Norge når hverdagen igjen vil overgripe livene våre.

 Nyttårsaften. Bål på stranden, lukten av lokal barbecue, 50 glade skandinaviske som spiller fotball, bader og leker med barna. Bordene på stranden er dekket og oljelampene tennes. Gitaren dras frem og kjente og ukjente låter synges mer eller mindre ustemt. Stemningen er på topp.  Godt nytt år til dere der hjemme!

Martine tar lappenmons seilerGalgen i Pirats of the CarribeanTias på stranden

Morten seiler2Ut på turSaga Tiba med palmejuletreMons baderTias klatrerMorten seiler

Vi seiler sydover i morgen. Målet er Petit Martinique og deretter Tobago Kays. Vi gleder oss. Satser på at vi kommer oss litt oftere på nett nå med oppdateringer. Setter stor pris på meldinger eller kommentarer fra dere der hjemme. Lurer veldig på hvordan dere har det. 

Et lite tips er å dobbelklikke på det første bildet på denne bloggen og deretter piltasten som peker til høyre. Da kommer neste bilde i stort. Beklager hvis oppsettet ikke er helt som det skal. Vi jobber med programkunnskapen ;)

11 kommentarer til “Bequia”


  1. 1 Håkon

    Ser ut som at dere koser dere veldig masse! :-)Ha en koselig reise videre. Hils Martine masse fra meg. :D

  2. 2 mamma

    Dere kan tro jeg ble glad, nå når dere er inne på seiltur. dDet var så morsomt å se dere alle igjen. SÅ FLOTT DERE HAR DET!!!! Syntes ungene allerede har blitt større, særlig mitt lille gudbarn. Fikk akkurat så vidt sett dere idag rett før vi staRTER PÅ VÅR LILLE TRIPP TIL SPANIA, men jeg kan jo følge dere derfra. Fortsatt fi seilas. Dere får litt nytt når vi kommer til Altea. Kjepeglad i dere all Stor klem mamma/svigemor/farmor. Arthur klemmer også.

  3. 3 Lise Steingrim

    Vi er helt slått ut av misunnelse…. Heldiggriser!! Stoor klem fra Lise og Mille

  4. 4 Arne Sørnæs

    Hei alle sammen.
    Godt å se og lese at dere har det fint!

    I teksten høres det ut som om dere har det MER travelt ombord i båten enn vi her hjemme i Norge til jul og nyttår. Jeg har forstått og lest at dere har det hektisk med alt som skal gjøres og oppleves, nesten et lite VM i Caribien….

    Her er det fortsatt deilig vinter med stråøende sol og -5 - 10 grader- Det har vært en super jul og nyttår… bortsett fra at vi har savnet dere veldig.

    Det har blitt noen fine skøyteturer i Østmarka og på Vannsjø. Vi hadde en fott juletrefest hos Anne og Nisse i Holmestrand, og i dag i Tønsberg sammen med Elias og hans oppassere. Alt bra med Simen også. Alle hilser!!

    Mens jeg sitter her og lengter etter dere, ønsker jeg et lykkelig og godt år i 09!!

    Varme hilsner fra Turid og pappa.

  5. 5 Onkel Kenneth og tante Bitta

    Hei Martine og resten av gjengen!

    Hyggelig å lese om opplevelsene deres og se bilder, vi er ikke noe misunnelige i det hele tatt. Her på Nesodden er det nå -10 og skikkelig vintervær… Si i fra hvis dere ønsker tips om flotte steder på Tobago, ser at dere skal dit etter hvert! Anbefaler bl.a. Pirates Bay, Englishmans Bay, Castara (i såfall må dere spise hos Sharon på Boat House i Heavenly Bay, den lille bukta! Yum yum.). De store brain coral’ene utenfor Little Tobago er også verdt et dykk!

    Godt nyttår, Martine! Vær forsiktig!!

    Klemmer fra onkel Kenneth og tante Bitta

  6. 6 Marie:)

    Hei Martine:D
    ser ut/høres ut som du har det kjempe fint!:D
    prøv å ikke vær for brun når du kommer hjem for da gidder jeg ikke være venn med deg:P
    ikke glem oss her i det KALDE nord da;)

    Klem fra Marie<3

  7. 7 Odd Roar

    Flott å se at dere er godt i gang:-) God tur videre, og send tekst og bilder.

  8. 8 Lillen

    Fantastisk å se så mange fine bilder av dere og hvor fint dere har det.
    Jeg gleder meg til fortsettelsene. det ser strålende ut.
    Skal hilse mye frs Magne, Kjersti , Hege og Ånen, Anne og John Gunvor og Asbjørn på fjellet, Kathrin og Sondre (hentet barnesetet i går),Anita og Karoline, Anne A, Rita og Jan Åge, Marianne og Knud og mange flere.

    Stor klem fra mamma/Momo som tenker masse på dere.

  9. 9 Ånen B

    DAVS godtfolk

    OG GOD JUL OG GODT NYTTÅR!!! sånn litt i etterkant

    Fikk linken til dere fra Lillen, jeg skal oppom Slireveien i dag (tirsdag 06 jan-09) å hente Leif sin flatskjerm.

    I KBG var det bortimot 15 kalde i går, mens idag tidlig var det 2 varme-grader. nesten som hos dere tenkje eg…

    Steike sprekt det ser ut der dere er!!!

    KOS DERE og KJØR FORT ! Viktig med fart, “styre-fart” kalles det vel.

    Skal hilse fra alle oss i KBG

    Stian & Bjørnar
    Hege & Ånen

  10. 10 Kaja

    Hei Stine, Morten Tias, Mons og Martine. Godt nytt år til dere alle sammen.
    Har nettopp lest reisebrevet deres for julen og sett på alle de fine bildene. Det var gøy å endelig få litt innsikt i hvor dere er og hvordan dere “ser” ut nå.
    Jeg fikk jo aldri sagt ordentlig “ha det” til deg, Stine. Ringte deg jo dagen før du skulle dra første gangen, men da fikk jeg ikke tak i deg, og uken frem til du reiste forsvant bare. Stor klem til deg.

    Her hjemme er alt som normalt. Vi har kommet oss igjennom en rolig og fredelig jul og nyttår, uten de helt store utskeielsene. Siste uka har vi hatt det ganske kaldt, opp til 10 minus og ingen snø. I natt, derimot, hadde det kommet litt snø, men nå er det selvfølgelig meldt mildere vær. Typisk. JEG VIL A EN VINTER MED SNØ!!!!Eller en vinter med 30 pluss grader……He he. Ja det får være enten eller.

    Marte har sluttet med bleie om natta og ser på Mamma Mia på DVD stort sett hver dag. Og de gangene vi sier nei, går hun på rommet sitt og hører Mamma Mia på CD. Hun simpelthen elsker MAMMA MIA, og kan snart alle sangene. Mikkel er en stor-sjarmør som vet å si fra hva han vil og hvordan han vil ha det.

    Ellers har jeg søkt på en ny jobb. Jeg har mistet NAV pengene mine og har derfor ikke råd til å jobbe 50% lenger. Har søkt på en koordinator stilling i MediaPost som distribuerer bl.a aviser og ukeblader. Søknadsfrist er 10, så jeg får vel ikke høre før om en uke eller to tenker jeg.

    Vi trives godt i leiligheten. Det er deilig med lys og vinduer, og nå gleder vi oss bare til våren kommer slik at vi kan åpne verandadøra…..

    Ha det fortsatt fint dere. God tur sydover!

    Klemmer fra oss her hjemme.

  11. 11 Anne

    Hei kjære dere :) Så fine bilder og hyggelig lesning!! Godt å se at dere ser så godt ut og åpenbart fornøyde med eventyret så langt. Dere er tenkt på og savnet. Skriver mer i mail, men dersom dere ikke har møtt dem ennå, så kan jeg jo si at Gunnar og Tove i disse dager skal være på Lille Martinique. De skulle prøve å få kontakt med dere.

    Og skriv gjerne en mail igjen snart Stinemor :)
    Stor klem fra Tante Anne

Skriv en kommentar