24. juni, strevsom natt.

Motvind, og varmsone - men vi er vel gjennom nå? - 24. juni - p>

Så var det varmsone med fuktig varm luft, ustabile og ugunstige motvinder som var kveldens og nattens ingredienser. Det ble seilasens hittil mest strevsomme, og med dårligst fremdrift mot mål. Det kan dere sikkert se på plottene på kartet!.. Men: vi har nå fått den etterlengtede sørvestvinden igjen, og vi koster avgårde mot mål i skrivende stund. Vi regner med å nå halvegs i kveld en gang. Da har vi nok en milepæl å feire. Totalt ligger vi etter “budsjettfarten”, inkludert stoppen vår på Long Island, men håfint over dersom vi trekker fra den - så seilingen i seg selv går som det skal

Tilbake til fisken - sitronmarinade og soya et døgn ga den rette touchen på kjøttet, og sashimien av dette ble meget god. Resten gikk i panna. Stanga er nå ute igjen, og nye fiskeopplevelser kommer sikkert (blitt litt selvsikker nå).

Ellers feiret vi overgangen til ny tidssone i går ved å dele en flaske havre øl (Øyvind er inni dette her, og det skulle visst være en helt spesiell en type - definert som en havre stout). Den ble drukket i glass med høy stett! Ellers er det lite liv i havet, bortsett fra en havskilpadde som så ut til å være langt hjemmefra, enkelte fugler, og en omgang med delfiner.

Anne Gro: tigerbalsam forefinnes ikke ombord…..Frode: Jan har hatt sitt første døgn uten tabletter :-)

2 kommentarer til “24. juni, strevsom natt.”


  1. 1 Anne-Gro

    Da har ferien begynt for meg :-) Gleder meg først og fremst til seilkurs i ettermiddag.

    Tore: din melding på sms kom frem igår og jeg har sendt et svar,- men du har kanskje ikke motatt?

    Godt å høre at dere en nogenlunde i rute og at alle har det bra:-)

  2. 2 magnar

    Ha en fin ferie Tore :-)

Skriv en kommentar