Mot Bermuda

Nok ett døgn har gått og vi har hatt en fantastisk nattseilas. AC føler seg bra igjen og stemningen ombord er veldig bra. Vi har underveis sett noe vi i utgangspunktet trodde var plastkopper som fløt i vannet. Ved nærmere ettersyn viste seg å være en fisk av ett eller annet slag. Har helt gjenomsiktig finne/skinn og er blå innvendig. Noen forslag til hva dette kan være???. Ellers blir dagene ombord ganske like og det skjer ikke for mye så nå skal det bli deilig å komme frem til Bermuda en gang i løpet av natten.
Amor Fati gjengen

3 kommentarer til “Mot Bermuda”


  1. 1 Ulf

    Høres ut som et Portugisisk krigsskip. En meget giftig manet… Ikke bad!

  2. 2 Lars Edvard

    Hei på dere og takk for sist! Det var veldig hyggelig å møte dere i Karibien!
    Når det gjelder det dere har sett flytende i overflaten som er gjennomsiktig med blå farge innvendig, så kan det være Portugisiske krigsskip. Det er maneter som bruker “finnen sin” som seil og som derfor flyter på overflaten. Det er jo ikke sikkert det stemmer at det er dette dere har sett, men det var det første jeg tenkte på ut i fra det dere forklarte. Hvis det er det, så ikke kom borti dem. Det skal visstnok være veldig vondt, og vil i mange tilfeller trenge behandling.

    God tur videre på turen og kos dere på Bermuda!

    Hilsen tidligere mannskap på Las Primas, Lars Edvard

  3. 3 Stein Thorstensen

    Hei Atlanterhavsseilerer. Plastkoppene er portugisiske krigsskip. Sargassohavet er gyteområde og det er normalt hundrevis å se rund båten til enhver tid. Ikke rør, de er som kjent svært giftige. Maneten har fiskesene lignende tentakler (nesletråder) som kan være opp til 10 mtr lange. Mister dere loggen, så er det disse som har satt seg fast i propellen.
    God tur videre til St. Georges, tollkaia ligger på vestsiden etter det trange innløpet :-) Hilsen Stein

Skriv en kommentar