8. november, Tenerife - Sal

Med et uendelig dryss av stjerner over oss, og et slør av morild etter oss, føk vi gjennom natten. Med bølger på opptil 3 meter delvis bakfra og delvis fra siden, var det bevegelser i flere retninger, men sjøsyken har heldigvis holdt seg unna. Det gjorde som tidligere nevnt ikke flyvefisken. Da skipsfrua hadde lagt seg godt til rette på bakvakt i cockpit, var det noe som sa “splatt” i mageregionen, og en vannsprut kunne merkes i ansiktet. Det var en krasjlanding av en flyger på 15-20 cm, og om ikke jubelen sto i taket, gjorde hylene det en stund… De kommer i en enorm fart, og blir det en fulltreffer i øye, vet vi ikke hvordan det vil gå. Hev ut tilsammen tre fra cockpit, åtte fra dekk og en på bommen i dag tidlig..

I løpet av dagen har vi sett enorme stimer av disse rare skapningene, med opptil 50 stk av gangen. De har heldigvis holdt seg til sjøs, så får vi se til natten… Ellers kan det rapporteres om to flotte skilpadder..

Vinden har roet seg endel siden i natt, og bølgene er stort sett blitt mindre. Vi håper at vi klarer å holde en fart på 6 - 6,5 knop kommende døgn, for da rekker vi akkurat frem til Sal før det blir mørkt i morgen. Ellers må vi vente til tirsdag morgen, for ifølge pilotboken kan man ikke stole på fyr og lykter i dette området..

3 kommentarer til “8. november, Tenerife - Sal”


Skriv en kommentar