24. - 26. desember, Bequia

Så ble det jul i år også :) Etter litt bading på stranden, og felles fotballkamp blant mange av nordmennene her, hadde vi en hyggelig lunsj ombord i båten. Da klokken ble 17, tutet vi julen inn, før vi trakk inn i salongen hvor julenissen hadde avlagt et besøk så stuebordet var “fylt” med gaver.

Ved 19-tiden var det felles bespisning for alle som ønsket det inne på stranden, takket være noen lokale drivkrefter som hadde snekret bord og krakker hele dagen, og lagd deilig mat til oss. Vi var ca 50 stk til bespisning, og enda flere kom etter å ha spist mer tradisjonell julemat i båtene sine. Noen lagde et juletre i sanden, så vi fikk sunget julesanger rundt treet i år og :)

Vi er vant til å ha stor julelunsj hjemme hos oss 2. juledag, men i år ble det noe tilsvarende på stranden 1. juledag i stedet. Alle tok med noe til et koldtbord, og vi var mange som hygget oss sammen ute denne formiddagen! Det blir veldig sosialt når vi er så mange norske og svenske båter samme sted…

I dag, den 26., har vi leid en taxi sammen med Lina 4 gjengen og Engelbert i Kristina, og fått oss en omvisning på øya. Her fikk vi også en opplæring i kokosnøtt skrelling og spising, som vi kunne dratt nytte av da vi var på Barbados og lekte Robinson-deltakere. En kokosnøtt henger ca 4 mnd på treet før den er spisbar, og de minste nøttene har søtere melk enn de store. Vi fikk også omvisning på et skilpaddeoppdrettsanlegg. Det er stor fare for at skilpaddene her blir utryddet grunnet fiske av dem. I naturen er det bare 1 av 3000 unger som lever opp, både pga rovdyr som tar ungene før de rekker å komme seg i vannet, og så senere mennesker som vil ha dem pga kjøttet og de flotte skallene. De små ungene fikk vi ikke klappe, for de har helt mykt skall, mens de større fikk vi ta på. De slippes ut i havet når de er fire år gamle. Skilpaddene lever av maneter, og holder denne bestanden på at akseptabelt nivå, i tillegg til at de spiser/renser revene. De kan bite, så det er om å gjøre å holde fingerne unna hvis vi møter dem på snorkleturer!

Kjekk farkost. Seiler i medvind, og ror i motvind Julen er “ringt” inn, og forventningene til å ta og føle på… Julebaksten er også på plass Vi var mange til bords denne julaftenen Ludvig med bl.a Escape-gutta Gustav og Sara koser seg også denne kvelden Gingerbread hotell er det eneste hotellet vi har sett her Mange glade mennesker på julelunsjen 1. juledag Litt andre omgivelser enn vår tradisjonelle julelunsj… Denne arten er også observert i en halvmeters størrelse rett ved stranden… Gjengen på tur Det er utrolig at de lange, tynne stammene ikke knekker i vinden Etter å ha dunket nøtten mot en stein, er det bare å skrelle av det ytterste skallet Og vips har man den delen vi er mer vant med å finne i butikkene hjemme Og innholdet smaker deilig Ut av de nøttene som ikke blir brukt til føde, vokser et nytt skudd som en vakker dag rager opp mot solen Så bar det videre til der de driver med oppdrett av skilpadder Fantastisk dekorert skall Og nusselige, klønete unger 

3 kommentarer til “24. - 26. desember, Bequia”


Skriv en kommentar