25. - 26. april, Cuba - Florida

Det gikk veldig greit å sjekke ut fra Cuba, og Marina Hemingway. Vi fikk delt ut de siste sepene vi hadde og noen klær vi hadde vokst fra (!), og det gjorde kanskje saken enda mer effektiv :) Vi kastet loss kl 8.30, og vinket farvel til dette vakre landet mens solen fortsatt gned seg i øynene og kastet sine varmende stråler over Havana.

Det var bra med vind og sjøen flat, så det ble god båtfart. Etter 4-5 timer dabbet vinden av noen timer, men vi hadde funnet Golfstrømmen så farten holdt seg bra også pr. motor. Utover dagen blåste det på igjen og om ettermiddagen lå farten rundt 10 knop, enda det ikke blåste mer enn rundt 14 knop. Vi hadde mellom 2 og 3 knops medstrøm nesten hele resten av veien.

Det var flere vi møtte i Havana som gjerne ville bli med oss over til Miami, men av blindpassasjerer så vi bare en due som trengte å hvile seg noen timer på dekk. 30 nautiske ut fra Cuba trodde vi masten skulle gå fløyten, da et coastguard-fly kom ut fra intet, “sniddet” oss før det forsvant i det blå!

Frivind i Norge hadde nok en gang gitt oss en veldig presis vær- og vindvarsel, og vi visste at vi måtte komme frem før 14.00 i dag. Været vi ville unngå var vind opp i 40 knop og mye lyn og torden. Dette fikk vi oppdatering i natt om at beveget seg raskere enn antatt, så ny “deadline” ble kl 11.00. Det skulle vise seg å holde litt for hardt, vi hadde rundt 7 nm igjen da det slo om fra 10 knops vind til 48 i løpet av et blunk. Vi var jo heldigvis beredt, så seil var berget, og med så kort vei inn til land håpet vi at lynene ville velge en av skyskraperne og ikke oss…

Det var litt spennende om vi ville klare å kjøre inn til marinaen, for sjøen var stor og krapp, og styringen på båten dårlig med storm inn fra siden. Heldigvis roet sjøen seg jo nærmere innløpet vi kom, og med coastguard på VHF’en føltes det greit.

Nervøsiteten i forbindelse med innsjekking her (ryktene sier det ikke alltid er populært å komme fra Cuba), viste seg å være ubegrunnet. Etter en telefon med diverse passopplysninger, trenger vi bare møte opp på imigration office i løpet av 24 timer. (Så vi kunne altså hatt med oss flere blindpassasjerer.)

Da regnet roet seg dro vi inn i shoppingdistriktet her på South Beach. Litt av et utvalg i forhold til hva vi er vant til! Kinobesøk ble det også, før sushimiddag. Havneavgiften orker vi ikke tenke på; her koster en natt det samme som en uke i Havana!

Farvel for denne gang Eneste blindpassasjer Sara har kontroll med både El Mar og El viejo y El Mar (bokens tittel på spansk) Solen tar snart kvelden Det begynner å ane oss at vi kan få en røff innseiling… Skipper’n ser litt bekymret ut når båten gjør 1-4 knop med maks motorkraft Vannet ble flatere men vinden og regnet ga seg ikke Yess! Fornøyd gutt fremme i USA og på kino.

2 kommentarer til “25. - 26. april, Cuba - Florida”


Skriv en kommentar