2 Mars. Basseterre, St. Kitts

Posisjon 17:17.420N 62:43.282W

Jobbedag og vasking

Vi tok en dag til på Nevis for å oppleve Sunshine bar en gang til, nå med fin middag. Maten var veldig god. Dagen gikk med til å reparere litt etter lastebåten som sneiet inn i oss på Montserrat. Jeg fikk montert WI-FI antennen som virker til tross for at den fikk seg en smell. Jeg stokket litt om på antenneskogen bak der slik at jeg nå også får plass til TV-antennen. Jeg har gitt opp å få tak i en TV-brakett til masten her nede.Mye strekking av kabler etc. men nå er alt på plass. Mellom bøye 51 og 52 bor det en diger skilpadde. Vi har sett den flere ganger, og det er den desidert største vi har sett hittil. Jeg dykket ned med maske for å se litt nærmere på den, og stor var forskrekkelsen da jeg så at den ble forfulgt av en hai. En helt hvit hai på ca. 1m nappet den i bakbena. Det er første gang vi ser agressiv fisk her nede. Skilpadden klarte seg tydeligvis, for vi har sett den flere ganger siden den episoden.
Etter at vi hadde spist ferdig dukket det opp noen nordmenn som satte seg ned ved bordet vårt. Det viste seg at det var nordmenn som hadde flyttet ned hit. De har kjøpt opp et stort området litt lenger nord for å utvikle det med restaurant og hus som skal selges. De kunne fortelle at det tyngste med arbeidet var kontakten med myndighetene. Alt gikk tregt, og det var usansynlig mye byråkrati.
Morgenen etter dro vi over sundet til hovedstaden på St. Kitts; Basseterre. Vi lot genakeren dra oss over i 5-6sm. Bedagelig seilas de få milene. Vel fremme synes jeg det var veldig mye svell på ankringsplassen, så vi gikk inn i marinaen. Jeg hadde lest på forhånd i pilotboken at det skulle være en fin og ny marina her, og tanken på kanskje å få spylt båten lokket. Det er tørke på øyene her ned, men St. Kitts har grunnvannsreserver og er derfor ikke så rammet. Vi fortøyde i marina for første gang siden Grenada. Jeg stakk bort til customs og sjekket ut med en gang siden vi planla å dra tidlig torsdag. Området rundt marinaen og havna er utbygd med nye bygninger som huser butikker, restauranter og et casino. Alt var veldig “konstruert” og manglet sjel og sjarm. Det krydde av juvelbutikker, gullsmeder, urmaker og tax-free butikker med sprit og sigarer. Prisene i disse sk. tax-free butikkene var stive. Faktisk så skulle de EC$5 for en carib øl. Senere på kvelden kjøpte vi carib på en lokal restaurant inne i selve byen til EC$3 (NOK 6), billigst i Karibien hittil.
Marinaen skulle ha 15 øre pr. liter, så det var bare å boltre seg med ferskvann. Trykket var bra, så vi fikk spylt helt opp til første saling. Deilig å få av møkka. Det rant svart vann i strie strømmer når vi gikk løs med kost og slange. Det meste er nok aske fra Montserrats utbrudd for noen uker siden. Etterpå ruslet vi en tur i land, og det var en ordentlig sjarmerende by vi opplevde. Åpen kloakk i gatene er vi vant til, men her var en av gatene konstruert som et flomløp. Det stod store skilt om at i denne gaten kunne det komme store vannmengder ved tungt nedbør, og myndighetene ville ikke ha noen claims hvis de måtte flytte biler for å skaffe fri vei til vannet. Jeg ser for meg litt hardhendt behandling med bulldozer…
Tidlig tilbake og middag ombord.
Torsdag drar vi opp til St. Barth
Ut fra Escape

DSC_0272.jpg

1 kommentar til “2 Mars. Basseterre, St. Kitts”


Skriv en kommentar