4 Mars. St. Barts, France

Posisjon 17:54.180N 62:51.734W

Kjendisøya

St. Barts (St. Bartalomeo) er oppkalt etter Columbus sin bror. Øya ble i sin tid byttet bort til svenskene mot at frankrike fikk opprettet et handelshus i Gøteborg. Hovedstaden på øya heter Gustavia, oppkalt etter svenskekongen på den tiden. Franskmennene kjøpte øya tilbake 100 år senere for 80000 franc.
Her har bygningsvesenet en klar regel, og det er lave hus med mye terreng rundt. Det stopper ethvert forsøk på å sette opp betongklosser med leiligheter eller hoteller. Det betyr også at eiendomsprisene er skyhøye, ikke noe for hvermansen. Vi passerte en eiendomsmegler. Det hang ikke en salgsplakat på utsiden. Lokalet minnet om en lounge på et luksushotell. Selv de rike betegner øya som “Very Expensive” Selv synes vi at det hele var ganske kjedelig. Omtrent som å gå rundt på en stor flyplass. Her var alle de riktige merkebutikkene; Cartier, Hermes, Zara, LaCoste, LaDetKosteEndaMer etc. etc.
Øya ble i sin tid byttet bort til svenskene mot at frankrike fikk opprettet et handelshus i Gøteborg. Hovedstaden på øya heter Gustavia, oppkalt etter svenskekongen på den tiden. Franskmennene kjøpte øya tilbake 100 år senere for 80000 franc.
Turen opp hit var igjen preget av lite vind. 3-5sm, så vi måtte hjelpe til med motor. Det var 40 mil fra St. Kitts, og vi ville gjerne bli ferdig med innsjekkingen slik at vi kan gå videre fredag. Innsjekkingen var av det enkle slaget. Vi er i Frankrike nå, og der gjør man alt selv på en PC. Dette ble gjort hos havnesjefen, og etter å ha betalt ca. 10 euro fikk vi stempel på utskriften. Vi ruslet litt rundt. Tok en øl på kafe, ruslet litt videre. Ble sultne og endte opp med sushi på en uterestaurant. Rent&pent overalt. Strandpromenaden var nydelig, med den ene båten finere enn den andre.
Mens jeg husker det; marinaprisen på St. Kitts var EC$85 (ca. NOK 180) for vår båt. Slett ikke ille ift. de europeiske prisene. Strøm og vann kommer i tillegg, men det var billig.
Ankringsplassen her er den uroligste vi har opplevd så langt. I natt (dette er skrevet fredag) måtte vi ligge med armene utslått for ikke å velte i køya.
Ut fra Escape, eller Escapada franskmennene kaller oss….

DSC_0291.jpg

DSC_0292.jpg

DSC_0294.jpg

DSC_0297.jpg

DSC_0306.jpg

DSC_0272.jpg

0 kommentarer til “4 Mars. St. Barts, France”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar