Lagos

Vi gikk tidlig fra Sines torsdag morgen (kl. 0630) for å nå frem til Lagos før den sterke ettermiddagsvinden ville sette inn rundt Cabo de Sâo Vicente. Vi skulle gå ca 85 nm. Da vi gikk fra Sines var det flatt hav og lite vind. Når sola kom opp ble det varmere og varmere mens delfinflokkene lekte ved båten. Etter hvert som vi kom sørover økte vinden og vi kunne sette seil. Det ble motor og seil for å holde farten oppe. Vi ville til Lagos før det ble mørkt.

Da vi nærmet oss Cabo de Sâo Vicente kom tåka tjukk som graut samtidig som vinden økte på fra vest. Hvor lenge vil dette vare ? Hvor lenge vil vinden øke ?

Etter en times tid var tåka borte og vinden begynte å løye etter å ha vært oppe i 14 m/s.

Lagos er en fiske- og turistby som ligger lengst vest på Algarvekysten. (Olav og Oddgeir trodde at vi hadde havnet i Nigeria…..)

Lagos er forresten den eneste byen i Portugal som drev med slavehandel i sin tid. Byen består bl.a. av en meget gammel, idyllisk del. Virkelig verdt et besøk. Grillede sardiner kan anbefales som middag.

Etter å ha sjekket inn båten og mannskap, ble trafikken stoppet og broa åpnet slik at vi fikk lagt oss til i en kjempestor og fin havn. Her blir vi liggende til lørdag morgen da vi seiler videre til Albufeira hvor Torunn må mønstre av og ta flyet hjem den 3.8. Temperaturen ligger på ”behagelige” 30 grader. Godt det blåser litt………

 

Godt med solskjerm   dsc_0003-3.JPG      

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer til “Lagos”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar