24.juli, Arklow - Kilmore Quay

Ja, det ble litt av en tur fra Dublin og hit til Arklow. Det startet bra den 22. juli også, og var ikke meldt at det skulle blåse mer enn 10 m/s, men vi opplevde 14 m/s og tildels store bølger fra “alle” kanter. De siste 5 nautiske var vinden rett i mot, og vi gikk for motor. Havnen i Arklow er et kapittel for seg. Det er ca 300 m inn en elvemunning, og dvs at det er temmelig bra med strøm her hele tiden, og spesielt med tidevannet. Når det da i tillegg blåser 10-12 m/s, ligger båter i bøyer på rekke og rad m ca 5 m mellomrom, sier det seg selv (?) at det kan være en utfordring å legge til her! Vi brakk bare rekkestøtten på en annen båt… Fikk heldigvis tak i eieren, og gjort opp for missæren. Han kunne ikke takke oss nok for at vi sa fra. Skader på båtene som ligger her skjer stadig vekk, men han hadde aldri opplevd at noen sa fra før!

I går blåste det fortsatt nokså mye, så vi valgte å bli her, i tillegg til at vi gruer oss til å komme oss ut av havnen igjen… Arklow er en søt by, og etter å ha sett det meste av den, fikk vi spilt 18 hull på stedets korthulls bane. Gøy å spille golf igjen.

Værvarselet for i dag er ok for vår videre ferd til Kilmore Quay. Så nå må vi bare hoppe i det, og prøve å komme ut fra plassen vår på en anstendig måte :) Vi har ikke hatt internett, så disse velvalgte ord blir skrevet på en internettkafe i nærheten. (Derfor mangler de tre siste i vårt alfabet, -men nå har yndlingsjenten i familien fikset det! )

Med alle mann på dekk, og ingen forstyrrende sidevind, gikk det lekende lett å bakke seg ut fra havneplassen vår. Alle var glade, og delfiner ble observert underveis. Vi startet seilasen i shorts, men nok en gang har det vist seg å være like vanskelig å forutsi vær og vind her i Irland som i Norge, så det blåste opp og vi hadde kuling midt i mot med til tider store bølger i dag også. En stund var det faktisk storm i kastene! Derfor var det ekstra digg å komme inn i den lune, lille havnen her i Kilmore Quay. Ble ønsket velkommen av både seler og havnevakt. 

Veldig trangt om plassen her! Folk i vinden Deler av velkomstkomiteen Chicksa jobber med bloggen :)

1 kommentar til “24.juli, Arklow - Kilmore Quay”


Skriv en kommentar