18. - 20. juli, Belfast - Ardglass - Dublin

Etter å ha besøkt slottet i Carrickfergus fredag, kom det et værvarsel som hørtes lovende ut for vår videre ferd sydover. Avgang måtte da bli lørdag kl 12.00, for å få glede av tidevann og strøm. Vær og vind viste seg å bli svært skiftende, både hva skyer og retninger angår. Stille mellom bygene, og fin-fin vind i forbindelse med kraftige regnbyger. Alle trengte jo ikke å bli våte, så Ellen Margrethe styrte skuta, mens de andre koste seg inne med bøker og brødbakst. (Det ble servering på styrmannen også :) )

Ardglass var et koselig lite sted, med et yrende liv i havnen (svære seler og morsomme fugler). Våknet til skyfri himmel og vestavind søndag, og satte avgårde i 8-tiden. Flott bør de første timene, men så dabbet det av. Gøy det og, for da passet det å fiske. Etter litt var det plutselig  drag i stangen, og Martin jobbet iherdig for å dra opp fangsten. Måtte være noe stort, for det var tungt. Spenningen var til å ta og føle på da vi etter ca 10 minutters iherdig innsveiving, skimtet noe i vannskorpen. Skuffelsen (eller forbauselsen) var derfor stor, da det viste seg å være en helt vanlig tangklase på kroken. Får jo ikke mer moro/spenning enn man lager selv, osv. Utpå formiddagen skyet det til, og med det kom det kraftig vind. Idag var det Martins tur til å bli våt, mens resten holdt seg inne. Det ble reving, fulle seil, motring, seil, reving og motring resten av veien til Dublin. Like før vi nådde havnen i  Dun Laoghaire, hørte vi en nødmelding på VHF, vi hørte også at det dreiet seg om en norsk båt. Den var midtveis mellom Dublin og Ardglass. Det ble satt igang leteaksjon til sjøs (redningsbåt) og pr luft (helikopter), men etter noen timer kom det melding om at det var avblåst. Hva som skjedde og hvordan det gikk, vet ikke vi, men det var ganske ubehagelig. 

Mandag formiddag tok vi tog inn til sentrum av Dublin, og travet rundt i  en veldig hyggelig by. Det er planen for morgendagen også, skal bare få besøk av en som skal se litt på kartplotteren og autopiloten på morgenkvisten. De er litt ustabile, og snakker ikke alltid så godt sammen. (Instrumentene altså) 

The castle of Carrickfergus Flott slott! På det meste bodde det mer enn 200 mennesker her. Kirkerom Hvem skal ut? I tilfelle du trenger drosje, Sophia En av mange seler I full fart mot Dublin Her er det noe på kroken… Skikkelig tungt den stolte tangfangeren Handlegate i Dublin. Muntre musikkanter. Sara prøver seg som kassadame i en selvbetjent kasse 

2 kommentarer til “18. - 20. juli, Belfast - Ardglass - Dublin”


Skriv en kommentar