25. oktober, Tenerife

Med knallblå himmel hev vi oss først rundt, og så inn i leiebilen litt etter kl 08.00!!! (En søndag…) Vi kjøpte med oss frokost på veien, og satte kursen mot El Teide. Det er ca 5 mil fra havnen vår. Floraen varierte fra tørt kaktuslandskap, via dyrket mark, et kort parti med store furutrær og tilbake til det knusktørre, steinete det meste av denne lavaøya består av.

El Teide har ikke hatt utbrudd siden 1400-tallet, men det er flere andre vulkaner her også, så sist det var utbrudd her var i 1919. Fantastisk å se formasjonene av lava som har rent nedover fjellsidene.

Opprinnelig var planen vår å bestige toppen av El Teide, som er 3718 m.o.h., men heldigvis hadde vi gjort litt research på forhånd. Da fant vi ut at for å komme på toppen må man ha tillatelse, og det får man ved å levere pass og søknad på et kontor i Santa Cruz. Etter åtte dager mottar man så tillatelsespasset. Det tok ikke vi oss tid til. For vår del ble da turen pr bil til 2350 meters høyde, kabelvogn opp til 3555 meter, og vandring på stier rundt toppen i den høyden. Litt bittert å ikke komme opp, men vi var forberedt. Mange kommer opp med kabelbanen, og forstår først da av vaktene at de ikke kommer helt opp…

Det legger seg ofte et skylag rundt toppen utover dagen, derfor var vi tidlig avgårde. Men i dag holdt det seg klart hele dagen, og vi så både Gran Canaria, La Palma, Gomera og Hiero. Vi så svovel sive ut mellom stenene, og lukten av svovel var tidvis sterk.

Så bar det ned til havnen igjen, og da landet Birgit, Maiken, Herman, Marthe og Magnus Fjellstad her på Tenerife!  Vi dro inn til Adeje hvor de holder til, og det var et supert gjennsyn!

Flott utsikt mot El Teide fra båtplassen vår. Fra kaktustørt mot furuskog Et smalt belte med frodig skog Er farmora i furua? Så var vi oppe på platået rundt El Teide. Tørt, med noen småbusker. Flotte formasjoner på platået nedenfor toppen. Hit rant det. Ludvig i cowboylandskap. Vi er nå på godt over 2000 meter, og her kan det falle sne. Denne fraktet oss fra 2356 m.o.h. til 3555 m.o.h. på 8 minutter Hit men ikke lenger, for oss som ikke hadde ordnet med tillatelse. Likevel var det flott utsikt, her mot Grand Canaria. Og på den andre siden så vi øyene La Palma og Gomera. Svovelgass sivet ut av steinsprekkene, ikke lett å se på dette bildet… Og tidvis var det en sterk lukt av råtne egg… Fornøyd familie påfjelltur. 

2 kommentarer til “25. oktober, Tenerife”


Skriv en kommentar