11. - 12. november, Sal

Etter å ha kjøpt inn vann til tankene på båten, forlot vi Palmeira for å sjekke ut forholdene sydover på øya. Vi seilte først 5 nm til Baia da Mordeira, en stor bukt hvor vi hadde en lang strand for oss selv. Lenger syd i bukten er det hoteller, mens det i nordenden er helt øde..

Etter noen fine timer på stranden, seilte vi videre til Santa Maria som ligger på sydspissen av Sal. Ikke før vi hadde ankret opp, kom en kar i en dingy bort til oss. “Godag, går det bra?” sa han. Han er en vaskekte Kap Verder, men har seilt med Christian Radich i disse farvannene for 13 år siden. Senere har han vært på besøk hos kapteinen, som bor i Ski. I tillegg har han seilt med en dansk kar herfra og rundt i karibien, så dansk kan han også litt, i tillegg til engelsk, da. .

Det har vært et lykketreff for oss å bli kjent med Nilton. Han er en veldig hyggelig, hjelpsom og oppegående fyr. Det første han gjorde etter at vi kom til land, var å vise oss rundt i byen, og lære oss hvilke butikker og restauranter som er bra, og hvilke man lett blir lurt i..

Det er temmelig mye svell i denne bukten, så etter en natt med mindre søvn, dro vi inn for å møte Nilton. Planen var å dra for å kite ( i alle fall for Ludvig og Martin), og han visste om en som kunne gi dem litt instruksjon. Så bar det avgårde ut til Shark bay litt nord for byen, og der var det jammen et eldorado for kitere. Fler av de lokale som kitet der er på internasjonalt nivå, - utrolig bra underholdning. (Sara ble mo i knærne, og moren ivrig på hennes vegne :) ).

Etter strandbesøket var det ønske om frisørbesøk for den mannlige delen av besetningen, og det var en artig opplevelse. Gutta ble fine, og vi fikk sett hvor sosialt det kan være i en frisørsalong på ca 12 m 2, med diverse venner som stakk innom, sang og matservering..

I mens guttene ble klippet, rakk jentene å finne en organisasjon her som samler inn og distribuerer klær etc til trengende. Det betyr at vi kan overlevere de tingene vi fikk med oss fra Las Palmas, og være trygge på at det kommer de som trenger det til gode..

Nilton rådet oss til å flytte båten litt lenger ut i bukten, for å få litt minde svell. Han ble med ombord, og hjalp til med å finne en bra plass. Tidligere på dagen hadde vi fått endel fisk av ham som han hadde fisket om morgenen på piren her, så det var veldig hyggelig da han ville spise ombord sammen med oss.

Vann til tankene Øde strand i Mordeirabukten Familien og båten Nilton med selvfisket Så bar det ut til Shark bay Fremme i kiteparadis Titik var instruktøren Så kom ildprøven… Sara og Gustav tørrtrente litt En hyggelig hårklipp En søt jente som Sara var fornøyd med å få “låne” 

6 kommentarer til “11. - 12. november, Sal”


Skriv en kommentar