16. - 18. november, Boa Vista

Fortsatt ikke internett, så bilder kommer på disse sidene senere… .

Etter to dager med pendling mellom lun bukt ved Mordeira og lekre strender i Santa Maria, ønsket vi å se litt mer av Kap Verde, så i går morges seilte vi hit til Boa Vista, ca 30 nm syd for Sal.

Nilton jobber med game fishing, og har hjulpet oss med å oppgradere fiskeutstyret etter våre siste uhell, så vi dro avgårde med sluk i vannet og godt mot. Etter tre timer røsket det skikkelig i stangen, og snøret ble drat ut. Etter litt hysteriske reaksjoner hos noen ombord, tok andre kommando, men dessverre tenkte vi ikke raskt nok på å bremse farten på skuta ( som var 7 - 8 knop), så nok en gang røk snøret! At fisken i den andre enden var stor er det liten tvil om, flere ombord så den kjempe for livet, og de antar at det var en tunfisk på størrelse med en delfin… Konklusjonen begynner å bli; det er ikke så farlig om vi ikke får dem ombord, hverdagen blir uansett utrolig spennende!.

Her på Boa Vista ligger vi litt syd for Sal Rei, en by under full oppgradering for å tilfredsstille turister, men de har fortsatt et stykke igjen, nå er det hverken søtt og sjarmerende eller ferdig utbygget. Leca og armeringsjern er på plass, men når kommer murpussen? Ellers er det her også et eldorado for kitere og windsurfere, flotte sanddyner og daddelpalmer. I dag klikket påhengsmotoren på jolla, så byturen ble kanselert. Noen lokale fiskere ga oss tips så skipperen klarte å fikse slurende aksling, ny propell får vi ikke kjøpt her, men tar det når vi kommer tilbake til Sal. .

På vei mot Boa Vista Glade kusiner på tur Fornøyd matros Helene ser også ut til å ha det bra :) Dobbelsjekk på at rutevalget er riktig Solnedgang ved Sal Rei Lokale fiskere hjelper oss med skyss når propellen vår ikke virker. Det ble mye lek i vannet Ingen skulket skolen :) 

1 kommentar til “16. - 18. november, Boa Vista”


Skriv en kommentar