10. februar, Dominica

Det viser seg at Pancho må ha lært et og annet skuespillertriks av Johnny Depp, for det ble ikke helt som vi avtalte i går. Han ble ikke med på turen selv, men vi fikk to andre flinke guider. En fantastisk tur ble det okke som!

Vi ble plukket opp av en minibuss kl 08.00, og da mener jeg skikkelig mini! Vi var oss fem, Erik og Kyrre, Cecilie og Lars i tillegg til tre franskmenn, to canadiere + to guider i en trang 15 seter. Victoria falls var første bestemmelsessted, en kjøretur på ca 45 minutter. På veien tok vi flere stopp for at guidene skulle plukke og vise oss diverse planter. Vi fikk se kaffebønner, blader fra kanel og nelliktrær, sitrongress, ananas i tillegg til mange av de plantene vi har lært om på tidligere øyer.

Etter bilturen skulle vi gå det siste stykket inn til fossen, en 20-30 minutters tur, der vi flere ganger krysset elven eller gikk i den. Det var en utrolig vakker tur, og fossen var flott. Det er den nest største her på øya, og til tross for at dette var en vindstille dag, blåste det hatter og høy i bunnen av fallet pga det store trykket. Det var vanskelig å svømme inn til fossen, det virket som et kraftig motstrømsbasseng. Vannet er grå-hvitt i fargen, for det kommer fra Boiling Lake, - dvs det er mye svovel. Så ikke nok med at vi har reist tilbake i tid, vi badet i vann som gjør oss femten år yngre. Litt kjedelig for Gustav, kanskje… Hvordan skal dette ende?

Da vi kom tilbake til bilen, hadde Ponchas onkel som bor der ordnet med grønnsaksuppe. Den var laget av grønnsaker han selv dyrker, og ble servert i kalabasskåler og vi spiste med skjeer av kokosskall :)

Etter måltidet ble vi fraktet til Sulphur Springs, hvor vi badet i varmt vann, fra jordens indre. (Pussig å bade i varmt vann i denne varmen, men det var deilig) I tillegg til bademuligheter var det en liten foss man kunne se på og noen dyr i bur.

Roseau Bay sett fra oven Kaffebønne Victoria Falls i det fjerne Det er inn å sagge her også Vi ble geleidet trygt over elven der det var dypest Litt klatring ble det også Vannet er hvitaktig pga svovel Majestetisk! Vi bader og koser oss. Gutta i svevet Martin svømmer deler av veien tilbake Slitsomt liv Lunsjtid Skål og skje Martin lærer mer om oppskriften Onkelens hus Til Greet :) Gutta slapper av i badekarene Sara koser seg også Det var et stort basseng der også (Sulphur Springs) Kokende vann spruter opp fra bakken Spor etter orkanen David, som herjet her i -79 Rastaman tree 

1 kommentar til “10. februar, Dominica”


Skriv en kommentar