17. - 18. mars, Virgin Islands

Virgin Islands består av 7 “hovedøyer” og en masse mindre øyer. De er i dag delt inn i British Virgin Islands (BVI) og U.S. Virgin Islands (tidligere danske øyer). Vi har valgt å besøke et utvalg av de britiske øyene, før vi seiler videre vestover mot Cuba.

Onsdag morgen ble El Mar løftet opp av sjøen og høytrykkspylt og skrapet her i Nanny Cay Marina. Da marinagutta var ferdige med sitt, lå hun trygt i en krybbe og resten av jobben var opp til oss. Mer skraping og pussing måtte til før nytt bunnstoff kunne males på. Vi har ikke helt kål på hvor mye bunnstoff som trengs til to lag på El Mar, men hadde forventet at en som selger bunnstoff ville solgt oss mer enn nok etter å ha fått vite båtens vitale mål. Overraskelsen var derfor stor, da det viste seg at vi bare hadde fåt nok til ett strøk! Her i marinaen solgte de ikke samme merke, og vi var ikke interressert i å male noe annet over, så da får vi bare håpe det holder seg ok til båten er hjemme igjen.

Så skulle vi tilbringe vår første natt på land siden 23. juni, - det med fast grunn under sengen ser vi på som oppskrytt. Det var vanvittig varmt der vi lå, ikke et vindpust, og eksepsjonelt mye mygg! Myggnettene vi kjøpte på Kapp Verde ble det “endelig” bruk for, men mygg hadde klart å komme seg innenfor under monteringen, så vi er alle ganske oppspist.

I dag ble skroget polert, og i og med at vi ikke kunne male et strøk til, var vi tidlig ferdig. Etter lunsj dro vi til Road Town, som er hoved byen på Tortola. Her skal vi bunkre mat og lade batterier før vi seiler ut til Norman Island i morgen.

Ps. Hvis du ønsker å hjelpe de jordskjelvrammede på Haiti, kan du lese bloggen (17.03) til våre venner Cecilie og Erik som seiler Kaja. Adressen deres er sy-kaja.com. De skal seile til Haiti i slutten av måneden med en rekke basisvarer til barnehjem, syke og eldre, og samler inn penger på konto; 05395158246 (De kan kontaktes på kontakt@sy-kaja.com )

Så var det vår tur til å heises opp fra vannet Litt snadder har vokst fast under vannlinjen De i marinaen høytrykkspylte og skrapte av det verste Mens vi gikk oss en tur… .. og slappet av i resortet. Neida, det var bare å finne frem malerutstyret. Til tross for flotte dresser, ble vi ganske blå Her var det godt å ha myggnetting! Nymalt og polert er El Mar igjen fit for fight :) 

2 kommentarer til “17. - 18. mars, Virgin Islands”


Skriv en kommentar