13. Februar English Harbour (Antigua)

Til tross for alle advarsler om kaos p.g.a. streiken på Guadeloupe valgte vi å seile opp til “hovedstaden” Port a Pitre. Vi hadde på forhånd fått rapport fra Mango om at alt nesten var normalt i marinaen, og det stemte bra. Etter en natt der la vi oss ved innløpet til La Riviere Salee.

Soloppgang i Riviere Salee  Mangrovetrær langs elven  Jøgen dekket til mot KNOTT

Dette er en elv som deler Guadeloupe i to. Det er to broer som må passeres, og den første åpnet kl. 05.00, så derfor valgte vi å legge oss for anker ved broen kvelden før. Det var ikke særlig fristende å seile opp til broene i stummende mørke i en elv som ikke var merket sikkelig. Den første delen av turen gjennom Riviere Salee med bro passeringene forgikk i stummende mørke. Vi valgte derfor å stoppe etter den siste broen for å spise forkost og vente til det lysnet ved 6 tiden. Langs elven er det mangrove trær hele veien, og det er et utrolig rikt fugleliv. For ikke å snakke om KNOTT!!

Bebyggelse i English Harbour  Store båter i havnen  dsc_0035-2.JPG 

Fra Guadeloupe seilte vi 46 nm opp til Antigua og English Harbour. Det blåste frisk, som det gjør her borte, så vi fikk en ruskete seilas med vind på ca. 10-11 ms og opp i 17 i kastene. Vi hadde vinden fra siden så vi slapp å kjempe mot den tunge sjøen. Den sterke vinden gjorde imidlertid at vi seilet i 7-8 knop.

Den ene større enn den andre!!   dsc_0072-2.JPG  dsc_0093-2.JPG
English Harbour er en fantastisk naturhavn, se på “Posisjon” på menyen på hjemmesiden. Dette var en av de viktigste havnene til den engelske flåten her borte på 1700-1800 tallet. Her var jo admiral Nelson den store helten. Vi “besøkte” jo han og hans skip i Portsmouth, for de av dere som husker vår blogg fra juli i fjor.

Utsikt over English Harbour  Gutta styrer  Bente koser seg før regnet satte inn!!!

Her er flotte festningsanlegg og bebyggelse fra den tiden. Ellers er jo Antigua det mange forbinder med seiling. Dette er en av de store seilemetropolene. Marinaene i nabohavnen bærer tydelig preg av det, med den ene båten større enn den andre. Dette er noe vi sikkert kommer til å se mer av etter hvert som vi kommer mer nord og vestover til Jomfruøyene.
Det andre som er verd å merke seg er at Antigua på to måter er forskjellig fra alle de andre øyene som vi har besøkt her i Karibien. Det ene er vegetasjon og natur. Denne øya er flatere tørrere og har ikke den tette grønne regnskogen som dekket de andre øyene. Det andre er at det er mye mer vestlig og ryddig/ordentlig her. Pene hus, rene biler uten bulker (i hvert fall noen) flotte hoteller og badeanlegg, rent og pent på stranden osv…

Kaptein Jørgen Admiral Magnus Nelson

2 kommentarer til “13. Februar English Harbour (Antigua)”


Skriv en kommentar