4. juli Fra Muros til Bayona

4. juli. Lørdag

Dagen starter for oss ved 08-tiden i strålende sol og med morgenbad av Karin og frokost, før vi vinsjer inn ankerkjettingen og drar videre mot syd klokken 09:20, i dag ser det ut til å bli en fin dag, som starter med motorkjøring de første timene, i solliv og bare overkropper. Men som dagene før, så kommer det noen skyer i dag også, i tillegg til vind fra sydvest. Vi velger å gå inne ved land, mens tre – fire båter som kommer etter oss fra Muros, velger å gå ut og møte vestavinden, som er meldt. De tar oss aldri igjen.

Litt før klokken 12 kommer det vind fra sydvest, nok til å seile med. Ikke den beste retningen, men vi klarer å lure oss sydover, med hjelp av motoren et kvarters tid innimellom, for å komme oss på vestsiden av noen øyer.

På hver øy av litt størrelse er det et fyr på toppen. Ikke noe knuslete greier, men høye fyrtårn opp fra hvite, staselige bygninger, som kan romme et lite samfunn.

Før vi kommer til innseilingen til Bayona, passerer vi øyene Isla de Norte og Isla de Faro, der vi seiler forbi hvite sandstrender med mange seil og motorbåter for anker, og det lukter grillmat. I kikkerten ser vi at det er et yrende liv og restauranter inne på stranden.

Når seilene er nede inne ved havnen i Bayona, kaller Kathrine opp yachtklubben for å få plass og vite hvor vi kan fylle diesel. Vi blir loset inn til drivstoffkaien og ti minutter sener er tanken full.

På plassen der vi skal ligge kommer det en mann for å ta imot oss, men der er det ikke lett å legge til. I den sterke sydvesten som nå blåser, driver Katrina av og kommer ikke i posisjon for komme inn der med hekken først. Da vinker han oss videre, til et sted vi kan legge til med baugen først. Marinaen er et enormt anlegg og ligger rett under en gammel borg, og har inngang fra borggården.

18:00 er vi på plass og det blir ankerdram. En time sener er det opp å titte litt på byen, kjøpe mat til en tom kjøleboks, og vi spiser middag på en uterestaurant. Tilbake til Katrina, ser vi at hun flyter dypt i baugen. Da blir det opp i morgen og tømme rommet under ankerbrønnen.

Etter den vanlige nightcupen i cockpit er det i seng ved midnatt.

Hilsen oss på SY Katrina

0 kommentarer til “4. juli Fra Muros til Bayona”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar