7. juli Aveiro - Nazare

7. juli. Tirsdag

I dag er det opp 07:45 for Wilhelm og Kathrine følger hakk i hel. Når Erik er oppe noen minutter senere er det på med motoren, så Wilhelm får løsnet avlastingen til ankervinsjen. Det vil si at han surrer to tau til ankerkjettingen, som festes til pullerne. Så er det å slippe mer ut på kjettingen, slik at kjettingen fra ankeret henger i de to tauene.

08:22 er det avgang, og ut av kanalen er vannet på vei ut med oss, så på lavt turtall er vi oppe i over 7 kn. Før vi kommer ut i åpent hav er storseilet oppe med et rev. Revet er satt for det er mye sjø og det blåser bra, og vi begynner å rulle med en gang og vi seiler i 6,5 kn. Men vi har det bra, for det er sol og relativt varmt, kanskje litt for mye sol. Det er shortsføre, dvs. vi sitter i shorts og Wilhelm trekker buksebena opp for å få sol på knærne. Resultat: to svidde lår utpå ettermiddagen, langbukser i morgen.  

Eller er det de samme rutinene som i går, men vi ruller ikke ut Zero, så vi har litt mindre fart, og rekker i snitt 1 nm mindre i timen.  

Klokken 13 har vi seilt 30 nm og passerer Cabo Mondego ved Figueira Da Foz.

Det mest spennende skjer på slutten av dagens etappe, for 14:30 kommer det en flokk delfiner og leker med oss et kvarters tid. Ut over dagen har det opparbeidet seg en del sjø, og det bryter litt på toppene. Vi venter bare på at en skal komme inn i cockpit. Det skjer bare nesten, for ved 18-tide n lurer en seg inn, der vannet skal renne ut av cockpit, og Wilhelm blir våt på bena.

19:10 når motoren er i gang, sendes Erik på dekket og frem til masten, for å trekke ned seilet, som er blitt en rutine på ettermiddagen. Det ruller godt, men han klamrer seg fast.

Det går greit å komme seg gjennom innløpet til marinaen. Kathrine får ikke kontakt med noen på havnekontoret over VHF’n, men når vi kommer inn til flytebryggene er det en engelskmann, som tar imot fortøyningene og hjelper oss på plass. Han forteller at de har ligger her i tre dager, i en koselig by, og det er rimelig, halv pris av Cascais.

Kathrine og Wilhelm er på land for å betale for oss, men kontoret er stengt for dagen og åpner ikke før 09 i morgen. På et oppslag vi blir henvist til portvakten ved innkjøringen til havnen. Vi rusler videre og finner en liten bod, der det sitter en portugiser som ikke skjønner mye engelsk. Det ender med at vi betaler 20€ som depositum for nøkler til porten, som må vi levere tilbake før vi reiser i morgen tidlig.  Hva vi skal betale i havneavgift er uvisst, så det blir litt spenning i morgen tidlig.

Tilbake i Katrina har Karin laget mat og serverer stekte pølser egg, bacon og poteter, med tomater til. Så skriver Wilhelm litt og Kathrine snakker med Mette i Cascais, mens det er nightcup. Mette tar med seg Se og møter oss i marinaen der nede, og blir med på ankerdrammen. Som i går er det i seng ved 23-tiden, for vi skal tidlig ut i morgen.

Hilsen oss på SY Katrrina

 

0 kommentarer til “7. juli Aveiro - Nazare”


  1. Ingen kommentarer

Skriv en kommentar