25. November

Etter at jeg matet dyrene i havet siste gang har det gått bedre med kvalmen, så nå 11:30 kan jeg sitte og skrive uten å kjenne for mye til maven til å begynne med. Nå går alle med plaster bak øret, så vi har det bra.  

Etter at jeg skrev i går seilte vi rett vest, det vil si en kurs på rundet 270 grader og vi hadde rundt 6 knop i fart. Det vanlige i ARC’n er jo å gå ned mot Kap Verdeøyene, før en legger vestover, men allerede mandag fikk vi melding fra Frivind.no og at vi skulle holde 250 grader. Det klarte vi ikke da, for det ville være for stor risk for en ufrivillig jibb. Derfor har vi krysslenset oss nedover til vinden gikk fra Ø til NØ ut morgenkvisten i går. Siden da har vi seilt med styrbord halser. Kursen har vært rundt 270 grader til vinden, på tidlig morgen i dag gikk enda litt lengre nord.  

Nå seiler vi rett mot ST. Lucia, kurs 255 grader. Solen sto igjen opp ved 07:30-tiden, og da var det raskt av med regndressene og legge sitteputer til tørk i solen. De blir klissvåte av all duggen om natten, mens jentene sover godt. Kathrine sover i salongen og Bjørg i akterlugaren, til de står opp mellom sju og åtte. 

 I dag var det første mulighet til egg og bacon, noe som ble servert i cockpit ved nitiden. Nå, kl 12:00 har vi seilt 435 nautiske siden Las Palmas og har igjen 2315, vi har gjort unna omtrent 1/7 av turen. Posisjonen er 25 grader 48 minutter nord og 21 grader 38 minutter sør. Det er en rute som går langt mer nord enn vanlig, men anbefales av Frivind. Ettersom vi ligger litt lengre nord enn anbefalt her vi nå 12:30 jibbet til styrbord og ny kurs er 205 grader.

Hilsen Wilhelm og de andre på SY Katrina

4 kommentarer til “25. November”


Skriv en kommentar