9. Desember. Onsdag

Wilhelm spiser før går på vakt ved midnatt, firkløver, potetgull, nøtter og vann. Kathrine hadde to squalls. Wilhelm var oppe og hjalp henne med, under sin vakt før midnatt, Wilhelm og Wictor hadde en rolige vakter, mens Bjørg fikk litt problemer. Kvart på åtte vekker Kathrine Wilhelm og sender han på dekk, for båten krenger sånn. Ikke så rart, for når han kommer opp i cockpit er Katrina midt inne i et squall. det blåser godt, så Kåre greier ikke helt å følge med. Dermed har Katrina loffet litt til og er kommet litt ut av kurs, når vinden er oppe i mellom 15 og 20 m/s. Men Wilhelm dår roet Kåre og stagget Katrina, så etter noen minutter er vi på kurs igjen. Men det blåser godt, så vi piler av gårde i mellom 8 og 9 knop en halv times tid, mens regnet styrter ned. Regn, hva gjør det? Vi sitter jo tørt under cockpitteltet.

Resten av vakten til Bjørg går rolig for seg, selv om det går fort unna, mens Bjørg serverer oss litt frokost. Etter at det er blitt ly, fortsetter vi mot Rodney Bay i 7 - 8 knops fart, mens værer varierer mellom strålende sol og overskyet. Dagens første overraskelse får vi rett etter klokken 15, mens damene er i byssa og lager middag. Det er ingen squall å se på radaren, men kommer i form av en vindbyge. Vi rekker ikke å reve før den er over oss, men etter ti minutter er det første revet inne og vi faller av. Jentene er i byssa, mens det hele pågår, og roer seg med en dram. Så får vi en vill ferd nedover i bølgene i opp til 20 m/s vind. Baugen deler vannet i to og sender vannet flere meter opp på sidene våre. Her må Kåre gi tapt, for det er så små marginer for å styre feil, så Wilhelm sitter til rors, og det er ikke mye kraft som skal til å holde Katrina på stø kurs men tunga må stå rett i munnen. Det går ikke mot Rodney Bay, men med vinden, lenser rett vest. Det hele varer en times tid, og etter at det har fått roet seg litt, serveres det to sorter spekepølse til eggerøre og poteter.

 Etter at maten er satt til livs,  setter vi hele storseilet og kommer oss på kurs igjen. Nå ser det ut som om vi blir straffet for å ha opplevd den ville seilasen, for nå dabber vinden mye og det glir av gårde i bare litt over 5 knop. Nå klokken 18 har vi seilt 2515 nautiske siden Las Palmas og har 330 igjen. Vi håper å komme inn før mørket 20 GMT fredag.
Hilsen mannskapet på SY Katrina.

2 kommentarer til “9. Desember. Onsdag”


Skriv en kommentar