24. Desember. En hyggelig julefeiring på St. Lucia

Julebusken med pressanger under

“Høyt i Toppen” den blanke stjerne

I dag sover jeg ikke lengre enn til 05:30, men blir liggende en time i køya, før det er opp og skrive litt og lese VG på nett, før å se hva som skjer hjemme i Norge.
Jeg ringer også noen telefoner og ønsker noen i Norge god jul.

Etter frokost, 10:30 er det bort for å bli kjørt av Benedict opp til Kleopatra Villa. Kathrine har fått en telefon derfra, så vi er innom fire supermarkeder for å få fersk melk og rømme, men enten er de utsolgt, eller så fører de det ikke.
Etter at vi har etablert oss for et døgn i villaen, blir det deling av familien ved halv ettiden. Thomas, Olav og de store barna går på stranden, Camilla, Christine med Thias og Kathrine går ned på en kaffestue og tar seg en kopp kaffe.
Bjørg blir igjen for å få snakke med sine søstre.12:45 med alle i Hoffsbakken og 12:55 Solveig og Harald i Harstad
Når hun også har gått, snakker jeg 13:10 med alle i Gausdal og 13:20 med Minnie i Danmark, før jeg setter meg og spiller kabal på PC’n til Olav. Rett før alle de andre kommer tilbake, er jeg en tur i det lille bassenget nede.
Først kommer Bjørg med Fredrikke, som har fått rastafletter. De begynner å dekke middagsbordet, som er ferdig når alle kommer

Borddekkerne på kjøkkenet

Bordet er dekket…. barnbordet ogsåminus Christine og Olav. De er igjen, for hun sitter og får rastafletter hun også.
I dag har det vært store bølger på stranden, så ”alle ungene” har hatt det gøy. Jacob kanskje litt for gøy, for han har ligget i brenningene, mens de andre litt lengre ut. Det har gjort at han har blitt kastet trill rundt i noen av de største bølgene og klager over litt vondt i ryggen, men Olav regner med at det er noen nye muskler som er tatt i bruk.
Thomas og de andre er innom på Big Chef på veien opp fra stranden og bestiller middag og betaler, som Christine og Olav med seg opp når de kommer.

Hyggestund med tante Bjørg

Mat bæres ut på terrassen

Lillemann venter på JulaftenJeg venter ogsåJeg ogsåVi venter begge to

Flere pakker legges under busken

Kathrine ankommer festen

Fredrikke og Camilla ankommer

Christine med Rastafletter

Så blir Tre fine flettehoder forfra og ..,.,.… og tre fine bakfraAlle seks i julegaver fra HoffsbakkenFire, fine, flotte, farverike voksne damer i julegavedet litt aktivitet før vi går til bords. Bjørg serverer sin Julens rompunsj og noen setter maten på bordet. Halv åtte er det servert og vi setter oss til bords. Der får vi servert spareribs, bakt potet, pommes frites med parmesan, akevitt, cola, eplejuice, Pellegrino, litt småkaker.
Tante Bjørgs Rompunsj

Maten bæres innBarna spiserEr du ikke fornøyd med serveringen Bjørg?

Det ser da bra ut?

Etter et matgilde på halvannen time er vi klare til å gå rundt julebusken, med julestjerne ”høyt” i toppen og julesangene triller ut fra våre ungdommelige struper.

Vi går rundt julebusken og synger av full hals… med blottet brystkasseVi svinger oss i dansen og ..Rundt og rundt går vi

Så er det rett over i oppakking av pakker, og her vises det at det ikke er størrelsen på pakkene som teller. Alle er glade for de små, koselige tingene som kommer frem når papiret forsvinner.Med kaker nærmer vi oss slutten…. litt slitne

Barna er i seng ved halv ellevetiden, og da sovner jeg på en solseng på terrassen, der jeg sover i halvannen times tid. Da sitter vi og prater til en time inn i første juledag og 01:30 er alle i seng. Kathrine ligger sammen med Felix og Fredrikke i den kjempe dobbeltsengen de har, mens jeg legger meg på sofaen i stuen oppe. Der er det deilig å sove, for det er rett under en stor vifte, og jeg håper ikke jeg blir dårlig av den kjølige luftstrømmen.

3 kommentarer til “24. Desember. En hyggelig julefeiring på St. Lucia”


Skriv en kommentar