07. Februar. Søndag

I natt er det urolig vann i Salt Whistle Bay, for det er en del svell. 01:45 er jeg oppe og sjekker, samtidig som jeg er på do. Ved firetiden smeller det i fortøyningen forut. Det er kjettingen som er for stram i forhold til tauet som er siste leddet opp til båten.

Etter at jeg har sluppet ut på kjettingen, er det ikke mer bråk forut. Men svellet gjør at båtene beveger seg flere meter inn og ut av bukta. De blir bremset opp av ankeret på vei ut, og blir da rykket innover igjen. Ved åttetiden er det stadig litt økende svell, så vi får se hvor lenge vi kan ligge her. Nå er alle som har sovet akterut i båten våkne, ledet av Buddafiguren, mens Nicoline og Mimmi sover godt i forpiggen. Nå er det på tide med et morgenbad, så jeg hopper ut i det blå vannet.
Men det blir ikke noe mindre svell, så vi hiver opp ankeret og 09 går vi ut av bukta og setter kursen mot Tobago Kays. Det er bare en to til tre nautiske ut, så allerede 10:30 er ankeret ute, motoren slått av og jeg er i vannet med snorkel og maske for å sjekke ankeret. Det ligger strålend der nede i sanden, så jeg snorkler videre inn mot øya, der det skal være skilpadder. På veien inn ser jeg en mase forskjellige fisk, men ingen skilpadder. Etter tjue minutter i vannet, returnerer jeg til Kathrine. Da er det plutselig en som svømmer ved siden av meg helt ut og forbi Katrine.
Vel om bord oppdager vi skilpadder som svømmer forbi Katrina, fem – seks stykker etter hvert, så vi tar bilder vi håper det blir noe av.
Her ute er det også båtguider, som selger alt mulig, og når han som selger T-skjorter, så blir det kjøpt, før det er brunsj, egg, bacon og tomatbønner.
Så kommer det flere skilpadder nær båten, så det blir flere bilder å ta.
Her ute blåser det litt mer, så det blir mer strøm fra Duogenen. Dermed blir det produsert strøm for alle batteriene om bord. Men får vi brukt for batterier i dag? Tror ikke det, for her skal naturen nytes. Olav tar med seg barn og snorkler seg inn til naturreservatet, og allerede på veien inn blir det en ny oppdagelse. Rett under Katrina oppdager Olav tre rokker som ligger på bunnen  og på veien inn ser de tilsammen rundt femten stykker. Når de er i land tar Christine med seg snorkleutstyr og ror inn til de andre. Der inne er de rundt på øye og ser på iguanene, som lever der. Etter en times tid kommer Olav og Nicoline har det masse og fortelle, og de sender Kathrine og meg i land. Der inne treffer vi Jacob og Kristine på vei til Katrina. Jacob snur og blir med oss i land og er guide, som vise oss iguanene.
Når vi er om bord igjen, diskuterer vi hvor vi skal være i natt, for det er litt urolig sjø her ute på Tobago Kay. Resultatet er at vi hiver opp ankeret klokken 15 og setter kursen for øya Canouan litt lenger nord. Ti minutter sener kutter vi motoren og seiler nordover i 6 knop. Dermed går det ikke lang tid før vi kan droppe ankeret i Charlestown Bay 16:30. Nå ligger vi på 12 grader 42 minutter Nord og 61 grader 19 minutter vest, og jentene er i gang med middagen etter at ankeret har satt seg og ankerdrammen er tatt. Om litt blir det servert hakk.
Så er det å roe seg ned etter en fantastisk dag.

1 kommentar til “07. Februar. Søndag”


Skriv en kommentar