Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vusers/domains/seiltur.no/wwwdocs/katrina/wp-includes/formatting.php on line 82
Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method GeoMashup::the_content() should not be called statically in /home/vusers/domains/seiltur.no/wwwdocs/katrina/wp-includes/plugin.php on line 59
I natt våkner vi klokken 04 og 06 av at VHF’n begynner å ule, men alle sovner igjen med en gang etterpå. 06 setter jeg på varmen, så når vi våkner klokken åtte er temperaturen steget fra 16 til 21 grader i salongen.
I dag skal jeg renses, så det er rett bort til slusene og få seg en dusj, og når det er gjort gjør jeg meg fin ved å file vekk død hud under føttene og klippe tjue negler. Frokost i dag blir enkel, vi smører hver vår. Neste post på programmet er å skrive reisebrev, før vi kaster fortøyningene 13:40. I dag skal vi spise slottsmiddag på Glengarry Castle Hotel, der vi håper de har bedre pongtonger enn på Corriegour Lodge Hotel, der vi skulle stoppe før vi kom til Laggan. På veien til Glengarry er vi innom en butikk og kjøper øl og cola, en stopp på 20 minutter, før dagens tur blir den korteste jeg noen gang har hatt for å få en ankerdram. Allerede før klokken tre, etter 3 nautiske på vannet, er båtene fortøyd ved en skikkelig pongtong, og ankerdrammen er kommet på bordet. I dag tar vi med oss akevitten om bord i Ruffino, som varter opp med peanøtter og kjeks med sjokoladetrekk. Stedet vi ligger ved har nok mye historie i seg, for det ligger gamle ruiner etter Invergarry Castle, som ser ut til å ha vært et middelalderslott. Vi finner det inngjerdet og med plakater som advarer mot et sted, der det kan rase ned blokker med stein til en hver tid. På vår vandring er vi også borte ved hotellet, der vi skal spise. Det er et sted fra rundt 1850, som tidligere ble varmet opp av en stor peis i hvert rom (stue). Tilbake i båtene blir det en times tid på køya, før vi dresser oss opp til middagen. Vi så ikke mange mennesker på hotellet da vi var der tidligere i dag, men nå er det en del biler på utsiden. Likevel er det ikke mange som sitter i loungen, der vi får oss en aperitiff, og leser dagens meny. Men det er flere mennesker til middag enn vi trodde, for spisestuen er full, med rundt 50 mennesker når vi blir ledet inn der ved åttetiden. Middagen er på fire retter, og det er tre valgmuligheter på hver rett, og det blir bestilt følgende: de andre tar gravet laks til forrett, jeg bryst av skogsdue, alle spiser suppe til mellomrett, de andre sirlionsteak til hovedrett, jeg lammekjøtt, Tone, Stein og jeg ost til dessert, Marit og Arne karamellpudding. Det hele er lekkert dandert og smaker nydelig, og til hadde vi en god rødvin, fire flasker delte vi. Kvelden avsluttes i de ytre gemakker med kaffe eller Scottish Highlander, sammen med to svenske par fra Varberg, som har henholdsvis tre og fire hester stallet opp hjemme. I morgen skal damene ut å ri i det skotske “høylandet”, mens herrene skal ned på brygga og prøve fiskelykken. Ved midnatt rusler vi tilbake til båtene, der det blir Harry til nightcup.
0 kommentarer til “15. juni. Tirsdag”